Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

L’Espai Gironès reclama canvis en el pla de desescalada de Govern

+ Notícies  -  19/11/2020  -  18:26

El centre comercial considera les mesures “completament arbitràries” i demana que es pugui salvar la campanya del Black Friday i Nadal


Espai Gironès

Espai Gironès



Els responsables del centre comercial Espai Gironès han mostrat avui la seva preocupació i desconcert amb relació a les mesures previstes des de la Generalitat per als propers dies per fer front a la Covid-19, un pla de desescalada que no ha convençut als gestors de l’equipament. “Representa un cop molt dur per als establiments ubicats a l’Espai Gironès, ja que suposa perdre les campanyes del Black Friday i bona part de la de Nadal, i més de 800 treballadors es veuen afectats”, han apuntat des del centre, que consideren que les mesures són “completament arbitràries, ja que perjudiquen exclusivament als centres comercials mentre que fan que les grans superfícies puguin operar amb una limitació d’aforament del 30%”. “Així, paradoxalment poden obrir tots els parcs comercials de Catalunya, però els centres comercials no, per la qual cosa tampoc s’entén l’argument que ens van donar ahir des del Departament de Salut, quan van dir que no volien fomentar una excessiva mobilitat”, afegeixen des de l’Espai Gironès. 

En aquest sentit, des del centre reclamen poder reobrir totalment el pròxim dilluns, 23 de novembre, tal com ho faran altres sectors. “Estem preparats per fer-ho de forma segura després d’haver invertit en plans de seguretat sanitària avalats per una empresa de certificació tan prestigiosa com Bureau Veritas”, detallen els responsables, que també recorden que des de l’inici de la pandèmia han estat tancats “gairebé quatre mesos i que la situació dels autònoms i treballadors és molt complicada”. Tal com subratllen els responsables en el comunicat, aquestes mesures anunciades faran que molts negocis “no puguin aguantar i hagin de tancar”.

“Criteris objectius”

Des de l’Espai Gironès demanen diàleg al Departament de Salut per poder consensuar amb el sector les mesures de les properes setmanes, “que són molt importants en el calendari del centre comercial”, i per trobar la fórmula que faci compatible el control de la pandèmia amb el desenvolupament de l’activitat econòmica. Així, des del centre comercial ubicat a Salt es demana “un pla que es basi en criteris objectius i no en sensacions subjectives”. “Si les imatges han de ser la guia per la presa de decisions, tots tenim molt presents les cues i els problemes que s’estan produint en el comerç que obre de forma limitada per satisfer la demanda del client”, remarquen.

Espai segur

D’altra banda, l’equipament defensa la seva condició d’espai segur, “on en tot moment es compleixen escrupolosament amb els controls adoptats per tal de garantir la màxima seguretat dels clients i dels treballadors”. “Convidem als responsables del Departament de Salut que vinguin a comprovar-ho”, agreguen. 

Així doncs, el centre remarca l’efectivitat de les mesures que s’han seguit des del primer moment: control de flux de trànsit i de l’aforament, reforç de la neteja i de la desinfecció, regulació de l’ús d’ascensors, dispensadors de gel hidroalcohòlic, controls de l’estat de l’aire i temperatura, punts d’entrega de mascaretes i guants o personal contractat per informar els visitants de totes les mesures i de comprovar que les compleixen. De fet, l’Espai Gironès ha estat certificat com a garantia de màxima seguretat en el context de pandèmia de la Covid-19. 


Autor: Redacció


#espaigirones


#espaigirones





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...