Notícies més llegides




Salut


Girona

El Trueta pren mesures per adaptar el centre a la segona onada de COVID 19

Salut  -  20/10/2020  -  18:44

S'han reorganitzat determinades activitats programables i demorables i s'han obert nous espais


Hospital Trueta

Hospital Trueta



L'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha començat a prendre mesures per poder atendre amb millors garanties la segona onada de pacients amb Coronavirus, després de l'augment d'ingressos detectat en els darrers dies.

Cal recordar que el centre va posar en marxa a finals d'abril passat una nova Unitat de pacients Crítics i Semicrítics a la planta 9a B, amb capacitat de fins a 28 pacients, dotada amb tot el material i equipament necessari per atendre pacients de complexitat. Malgrat que, durant el matí d'avui hi havia 5 pacients ingressats (4 crítics i 1 semicrític), la direcció del centre està dotant la unitat de més recursos humans.

A banda de dotar aquesta unitat, l'Hospital va posar en marxa ahir la planta 7a A per a pacients convencionals i es van doblar tres habitacions de la planta 5a B.

El centre ha optat per reduir i reorganitzar determinada activitat demorable o programable. Així, s'ha suspès l'activitat de la Unitat del Son, s'ha reduït part de l'activitat programada de l'Hospital de Dia de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició, s'han suspès la majoria de quiròfans de cirurgia local i s'ha reordenat l'activitat quirúrgica d'oftalmologia i de cirurgia cardíaca. L'objectiu amb el qual treballa l'hospital és impactar el mínim possible en l'activitat assistencial, i prioritzar els processos oncològics i en general tota l'activitat no demorable.

El centre, de moment manté els horaris de visites que té establerts des del 14 de febrer però preveu potenciar el teletreball entre determinats serveis no assistencials per tal de reduir el volum de gent que circula per l'Hospital.

L'Hospital Trueta té aquest matí un total de 44 pacients amb Covid, dels quals 14 de crítics i un de semicrítics. En aquest moment, el 13% dels pacients ingressats al Trueta presenten COVID19, mentre que aquesta xifra s'eleva al 45% en el cas dels pacients crítics. Pel que fa a professionals, a l'Hospital Trueta que hi ha en aquest moment és de 57 professionals aïllats, 20 d'aquests per ser positius en Covid19 i els 37 restants perquè estan fent la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets.


Autor: Redacció


#trueta #girona


#trueta #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...