Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

La Ruta de l’Art omple Castelló d’Empúries de creacions

Alt Empordà  -  10/10/2020  -  20:03

L’esdeveniment, que enguany celebra la seva tretzena edició, ha començat avui i s’allargarà fins aquest dilluns


Guillem Plujà / GN

Guillem Plujà / GN



Els carrers i espais de Castelló d’Empúries s’han vestit de gala avui i fins dilluns vinent, dia 12 d’octubre, per tal d’acollir la tretzena edició de la Ruta de l’Art, un esdeveniment que enguany ha arribat acompanyat de fortes mesures de seguretat per tal d’evitar el contagi del nou coronavirus Covid-19. 

En total, i durant el recorregut pels diferents emplaçaments del municipi -17 espais, concretament-, els assistents podran comprovar el talent de 91 artistes, una xifra similar a la de les darreres edicions, la qual cosa evidencia la consolidació del projecte comissionat per Anna Maria Constanseu. Enguany, però, i donades les circumstàncies sanitàries, la gran majoria de creadors procedeix d’arreu de Catalunya, tot i que també hi ha artistes d’altres punts d’Espanya i de la Catalunya del Nord. 

Com ja és habitual, la pintura continua essent el pal de paller de la Ruta, tot i que també s’hi trobaran altres disciplines artístiques com l’escultura o la fotografia, aquesta última més minoritària. I també com sempre, i encara que els espais del circuit estiguin numerats, el visitant té la llibertat absoluta per passejar i gaudir de les obres seguint l’itinerari que més li convingui. Amb relació als espais, la majoria són de titularitat municipal, tot i que alguns particulars cedeixen racons propis com poden ser el Palau Macelli o Can Sanllehí. Paral·lelament, alguns baris i restaurants del municipi alt-empordanès també participen de l’activitat artística oferint el seu local com a sala d’exposició: el Portal de la Gallarda, l’Antic Forn Cusí o Les Voltes en són alguns exemples. 

Adaptació a la Covid

En una entrevista recent a aquest mitjà, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, posava èmfasi a la capacitat de la Ruta de l’Art de conviure amb aquest nou context pandèmic d’aquests dies. “La Ruta de l’Art s’ha hagut d’adaptar a la Covid, però manté el seu esperit, que no és cap altre que una mostra d’art de pintura, escultura i fotografia a través de diferents espais públics i privats del municipi. Una altra cosa, però, són les activitats paral·leles, que algunes al final no es podran fer”.

Sobre aquestes propostes complementàries, precisament, sí que es mantenen actes tradicionals com el Mercat d’Art, un espai destinat a la venda d’obres en format petit i a preu assequible; el RutaKids, concurs de dibuix infantil; el RutaGram, concurs de fotografia, o les rutes guiades. Per contra, l’activitat que sí que ha patit canvis és el concert de MerKado Negro, previst per aquest vespre però que a causa del mal temps s’ha posposat a demà a la plaça Joan Alsina (21.30h), mentre que l’actuació de Caravan Blues es trasllada a la Sala Municipal (de 12h a 14h).


Autor: Redacció


#salviguell #castello #rutadelart


#salviguell #castello #rutadelart





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...