Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

ENDESA posa en marxa els primers 6 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, ràpids i semiràpids, a Ripoll

El Ripollès  -  06/10/2020  -  15:05

L'acció ha estat possible gràcies a un acord amb l'Ajuntament de Ripoll i forma part del Pla d'Infraestructures de Recàrrega d'Endesa X




Ripoll compta amb una infraestructura de recàrrega d’allò més completa amb la instal·lació, de la mà d’Endesa, de sis punts de recàrrega ràpida i semiràpida per a vehicles elèctrics. Dos d’ells ja estan operatius i els quatre restants ho estaran en els propers dies (dos estan en període de prova). La infraestructura la posa Endesa X, la nova línia de negoci de la Companyia que dona resposta al canvi de paradigma del sector energètic, gràcies a un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Ripoll.

En concret s’han col·locat tres aparells amb dos connectors cadascun, de manera que a la pràctica es podran recarregar –en total– sis vehicles de manera simultània.A més a més, són universals, ja que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Es tracta d’una zona estratègica perquè els residents que ja disposen de cotxe elèctric puguin beneficiar-se’n, però també per tots aquells que vulguin sumar-se a la mobilitat sostenible. En destaca també el fet de ser una comarca amb atractius de lleure, que fan que el turisme sigui primordial i de futur al Ripollès.

L’estrena, aquest migdia

Aquest migdia l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell i el regidor i cap de l’Àrea de Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer, juntament amb el responsable d’administracions públiques d’Endesa X a Catalunya, Josep Armengol, han estrenat l’estació a tocar de l’Eix Prepirinenc C-26, concretament a l’aparcament del CAP Ripollès (carrer Macià Bonaplata, 8), i que compta amb 2 carregadors (en proves), de la mateixa manera que els punts de recàrrega situats a la ronda de Castelladral, molts propers a l’autovia C-17 (ja funcionen). Els altres dos carregadors, ubicats a l’encreuament entre la carretera de Ribes (N-260a), el passeig de la Farga Catalana i el carrer del Prat, estaran en breu en servei.

En concret, la primera estació compta amb tecnologia de recàrrega semirràpida (22kW), mentre que la segona i la tercera són de tipus ràpidCCS2 Y CHADEMO (50kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 15-20 minuts i 44 minuts, respectivament.

JuicePass: gestionar la càrrega des del teu mòbil

Utilitzar els punts de recàrrega és molt senzill, ja que ni tan sols és necessari ser clients habituals d’Endesa. En aquest sentit, només cal instal·lar la nova aplicació per a mòbils d’Endesa X, JuicePass, que està disponible de manera totalment gratuïta disponible en IOS i Android, i que permet registrar-te amb les dades personals o a través dels perfils de Facebook o Google, la qual cosa ofereix avantatges econòmics en els preus de la recàrrega. A més, crear un perfil a l’aplicació reporta avantatges al client: s’agilitza el procés; s’accedeix a tota la informació detallada del punt de recàrrega, preus i horaris; es pot monitorar el detall de les recàrregues en temps real i permet accedir a l’historial de recàrregues i factures.

Si l’usuari prefereix no registrar-se, també es podrà accedir al mapa de punts de recàrrega actualitzat mitjançant l’app i realitzar una recàrrega facilitant simplement una targeta de crèdit. Tots els punts de recàrrega estan connectats a la plataforma digital d’Endesa i els usuaris poden localitzar, així, l’estació de càrrega, conèixer el seu estat, i fins i tot reservar el carregador.

Aquest implantació s’emmarca en el Pla de desenvolupament d’infraestructures de recàrrega d’Endesa X i és un pas més per a impulsar la mobilitat elèctrica. Endesa X fa ja deu anys que comercialitza solucions de recàrrega d’accés privat tant per als clients particulars com per a empreses, fet que li ha permès conèixer de prop l’evolució del mercat i adaptar les seves solucions a les necessitats dels clients.

Per Ripoll suposo un pas més per esdevenir un enclavament  estratègic en les comunicacions amb vehicle elèctric cap al Pirineu i sobretot una aposta per incentivar la mobilitat elèctrica sostenible,  sense emissions de residus, de gasos efecte hivernacle i d’emissions de contaminants. De fet,  en aquest sentit,  el nostre municipi ja va ser pioner en fomentar el vehicle elèctric fa  més de 5 anys instal·lant un carregador elèctric de mà d’una companyia local. Per tant, tenim l’avantatge que Ripoll  ja és un punt referent a  la xarxa electromaps com a punt  estratègic en les comunicacions amb vehicle elèctric  i que amb aquesta nova dotació ens farà encara més rellevants.


Autor: Redacció


#ripoll #endesa


#ripoll #endesa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...