Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles celebra aquest cap de setmana la 12a edició de la fira Aloja

Pla de l'Estany  -  05/10/2020  -  15:11

Caldrà reservar localitat per accedir als espectacles medievals que es faran a la Muralla


Presentació de la Fira

Presentació de la Fira



Banyoles celebrarà aquest cap de setmana la 12a edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja, que es farà del 9 a l'11 d'octubre en diferents espais del barri vell i adaptada a les restriccions actuals per la Covid-19. Durant els tres dies de la fira, es viuran activitats per a tots els públics amb espectacles de recreació històrica, tallers infantils o mercat medieval.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha explicat que "la Fira Aloja mantindrà l'essència de la mostra, però les activitats i les propostes s'adaptaran a la situació actual, amb restriccions d'aforament en les diferents activitats".

En aquest sentit, el mercat d'artesania es concentrarà a l'entorn de la Plaça Major amb un total de 36 parades. S'hi podrà accedir des dels carrers Abeurador i Àngel Guimerà i les sortides es faran pels carrers Mercadal i Girona. Al mercat, hi haurà tres espais per a tallers infantils.

Tampoc hi haurà els habituals espectacles itinerants de l'Aloja que se substituiran per passatges medievals vivents. Els passatges se situaran a Cal Moliner, on es podrà veure una recreació de les Aloges; a la Pia Almoina, on hi haurà el recaptador d'impostos medieval; i al pati lateral del Museu Arqueològic, on hi haurà els orcs.

Pel que fa als espectacles i les recreacions medievals, es concentraran a l'espai de La Muralla i també se'n restringirà l'aforament a unes 200 persones. Des de l'entitat Alma Cubrae, que organitza la fira conjuntament amb l'Ajuntament, Jordi i Àngel Rodríguez han destacat que els espectacles de recreació medieval que es podran veure "s'inspiraran també en la situació actual i reviurem, per exemple, les vivències d'una família al segle XV en plena pandèmia". Jordi Rodríguez ha explicat que "a banda de la temàtica, els espectacles també s'han adaptat a la situació actual, amb menys figurants que en anteriors edicions i garantint el compliment de les mesures de seguretat".

Totes les activitats es faran amb controls d'aforament i caldrà fer reserva prèvia per accedir als espectacles. Les reserves es poden fer per whatsapp al 696 268 667 o bé trucant a l'Oficina de Turisme al 972 58 34 70 de dilluns a diumenge. Per poder accedir a la localitat, caldrà serhi 15 minuts abans de l'inici de l'espectacle. En cas de no ser-hi, s'alliberaran les entrades que no s'ocupin.

Sorteig i rutes teatralitzades
Durant tota aquesta setmana, l'Associació Banyoles Comerç i Turisme sortejarà també vals regals vàlids per als dies de la fira entre tots els seus clients. També es farà les visites teatralitzades la 'Banyoles Medieval, del carrer al Monestir' i 'L'entrada de l'abat'.

La Fira Medieval i Fantàstica Aloja està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de les empreses Sabors Catalans i Alma Cubrae que s'encarreguen, respectivament, del mercat medieval i dels espectacles de recreació històrica. La fira es tancarà amb un espectacle de foc d'Alma Cubrae i Gàrgoles de foc.

Durant el cap de setmana, la barca Tirona oferirà també sortides teatralitzades on es farà una adaptació de la llegenda 'Misteris enfonsats' del folklorista Àngel Vergés.


Autor: Redacció


#firaaloja #banyoles


#firaaloja #banyoles


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...