Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

SAP-FEPOL denuncia que Interior ignora els requeriments d'Inspecció de Treball sobre les dependències de Trànsit de Figueres

Alt Empordà  -  05/10/2020  -  13:53

Demanaran que es tanqui el centre si no comencen les obres per arreglar les mancances detectades




El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia que el Departament d'Interior continua ignorant els requeriments d'Inspecció de Treball sobre el sector de Trànsit de Figueres. Dos anys després de la primera denúncia del sindicat i tot i que Inspecció de Treball li ha requerit que arreglés els desperfectes, les dependències continuen en "un lamentable estat", asseguren els representants dels treballadors.

El novembre del 2018, SAP-FEPOL va denunciar davant la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d'Interior, el mal estat de les dependències de l'ART de Girona–sector Figueres. Es tractava de mancances en seguretat que posaven, segons assenyalen.

En no rebre resposta, l'octubre del 2019 va presentar una nova denúncia davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social.

Aquesta va requerir a Interior que abans de dos mesos resolgués els incompliments detectats i, en una visita feta pels delegats en prevenció de riscos i salut laboral el 14 de setembre "han pogut comprovar que de totes aquelles actuacions requerides per la Inspecció de Treball, el Departament d'Interior n'ha obviat la major part".

Així, denuncien, el cablejat i les tapes de les caixes de connexió de les instal·lacions elèctriques no estan recollides ni tapades; les sortides d'emergència estan inhabilitades perquè estan tancades amb pany i clau; els extintors no passen les revisions anuals i l'edifici presenta esquerdes. Així mateix, denuncien que la il·luminació i la senyalització d'emergència genera confusions i que no s'ha reposat el material de les farmacioles.

"Què s'ha de fer per tal que el Departament d'Interior, dos anys després de al nostra primera denúncia, arregli i doni solució a les greus mancances que presenten aquestes dependències policials?", es pregunta el sindicat, que avança que en cas que en els pròxims dies no s'iniciïn les obres per adequar les dependències policials al que demana Inspecció de Treball, demanarà el tancament del centre de treball.

"O s'arreglen o, per l'estat lamentable que presenten, o es tanquen. No permetrem que es posi en risc la seguretat dels efectius", conclouen.


Autor: Redacció


#mossos #figueres #transit


#mossos #figueres #transit





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...