Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

Protestes a Barcelona per la inhabilitació de Torra

+ Notícies  -  28/09/2020  -  00:11

La mobilització, convocada pels CDR, ha arribat fins al Parlament, on els Mossos han avisat que intervindrien si no s’aturava el llançament d’objectes


Adrià Salido /GN

Adrià Salido /GN



La inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, confirmada avui pel Tribunal Suprem, ha mobilitzat milers de persones arreu de Catalunya. A Barcelona, el punt neuràlgic de les protestes, és on s’està vivint els moments de major tensió, amb enfrontaments constants entre els manifestants, convocats pels CDR, i els Mossos d’Esquadra. Un dels instants més compromesos ha tingut lloc al carrer Mallorca, a l’altura de la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya, quan els concentrats han llançat caps de porc reals a la línia policial mentre els agents els demanaven per megafonia que no llancessin “objectes”. A més, també han tirat petards i bosses d’escombraries contra el cordó policial. 

La protesta com a tal ha sortit dels Jardinets de Gràcia i, al voltant de les nou del vespre, els independentistes manifestats han avançat cap al Passeig Lluís Companys, camí del Parlament. Durant el camí, s’han pogut veure dos titelles caricaturitzats i guarnits amb una toga i una màscara amb la cara de porc.  Allà, han obert les portes del Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament, i han accedit a l’interior de l’espai clamant “Els carrers seran sempre nostres”. En aquests moments, però, la convocatòria s’havia dissolt, ja que del prop de mig miler inicial que havien iniciat la marxa en quedaven al voltant d’un centenar. 

Al Parc de la Ciutadella, just davant d’un Parlament custodiat per la policia, els manifestants han tirat tanques d’obres i rajols als Mossos, tot i que poc després s’han dispersat a causa dels avisos reiterats d’una possible intervenció policial, que no obstant això no ha arribat. Tot i això, un grup de manifestants s’ha concentrat tot seguit a una via paral·lela, també a l’interior de la Ciutadella, on han continuat tirant objectes. La protesta en aquests moments continua per Urquinaona, amb mobilitzacions als carrers, on es poden observar petites barricades dels CDR, així com contenidors cremats a l’alçada de la ronda Sant Pere. 

Mobilització a Girona

Més enllà de la capital catalana, la mobilització contra la decisió del Suprem també s’ha fet notar a Girona, on al voltant de 1.500 persones, segons l’Ajuntament, han participat en una manifestació que s’ha concentrat a la subdelegació del govern espanyol a la ciutat. Allà, els presents han cremat una bandera espanyola i han llançat bosses d’escombraries. Seguidament, la protesta ha seguit a la plaça del Vi, on s’hi han aplegat unes 500 persones.


Autor: Redacció


#barcelona #protestes #torra


#barcelona #protestes #torra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...