Notícies més llegides



La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

El Pont Medieval de Sant Joan, protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni 2020

La Garrotxa  -  21/09/2020  -  18:16

Si l'any passat es va decidir parlar del patrimoni volcànic (amb una visita al volcà de la Canya), aquest any el protagonisme serà per al Pont Medieval de Sant Joan




Sant Joan les Fonts torna a celebrar aquest any una activitat en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. Aquesta iniciativa vol posar en valor diferents espais, equipaments i monuments que hi ha arreu del continent.

Si l'any passat es va decidir parlar del patrimoni volcànic (amb una visita al volcà de la Canya), aquest any el protagonisme serà per al Pont Medieval de Sant Joan. L'objectiu és posar en valor aquesta infraestructura clau i imaginar com era el segle XIII. L'arqueòloga Maribel Fuertes explicarà com aquest encreuament del Fluvià ha anat evolucionant amb el pas del temps.

Maribel Fuertes és una de les arqueòlogues que va fer la intervenció arqueològica al Pont Medieval de Sant Joan. L'obra municipal va rebre una subvenció per a la restauració i conservació d'immobles de valor patrimonial de la Diputació de Girona. L'execució de l'obra es va dur a terme entre els mesos de març i abril de 2015, i va permetre la documentació de les successives pavimentacions de l'estructura.

La cita serà el dissabte 10 d'octubre a les 12.00 del migdia, amb punt de trobada al mateix pont. Es tracta d'una activitat gratuïta però per la que cal inscripció prèvia, d'acord amb les mesures per prevenir contagis de la Covid-19. Les places són limitades i es pot fer la inscripció al correu: promocio@santjoanlesfonts.cat. Durant tota la visita caldrà fer ús obligatori de la mascareta i respectar les distàncies de seguretat. L'organització oferirà gel hidroalcohòlic pels assistents.

D'altra banda, i seguint amb la iniciativa començada l'any passat, es donarà als assistents un nou punt de llibre. Amb voluntat de fer-ne un seguit col·leccionable, es torna a reivindicar el patrimoni de Sant Joan les Fonts. En aquest cas, el patrimoni hidràulic acompanyat d'un text de Berga i Boix publicat a 'Clareta'.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...