Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

El Subdelegat Albert Bramon visita les obres de reconstrucció del passeig marítim de Platja d'Aro

Baix Empordà  -  21/09/2020  -  16:16

El projecte, finançat pel Ministerio de Transición Ecológica a través de la Dirección General de Costas, té un pressupost de 995.000 euros




El Subdelegat del Govern ha visitat avui l'estat de les obres finançades pel Ministerio de Transición Ecológica a través de la Dirección General de Costas, de reparació del Passeig Marítim de Platja d'Aro malmès pels efectes del temporal Glòria el mes de gener passat. Les obres, que han estat adjudicades a l'empresa Aglomerats Girona i tenen un pressupost de 995.000 euros aportats per l'Estat, van començar el dia 15 de maig amb la demolició i la retirada de la vorera d'un tram afectat del Passeig Marítim d'uns 550 metres i es van haver de suspendre a finals de juny, a petició de l'Ajuntament, per no afectar el desenvolupament de la temporada turística. El projecte de reparació es van reiniciar el dia 7 de setembre passat amb la previsió que estiguin acabades el novembre que ve.

Les obres pendents consisteixen en la construcció de la protecció dels 550 metres de passeig malmesos fent-la recular 7 metres cap a l'interior, amb un talús d'escullera cimentat un metre sota el nivell del mar i la pavimentació provisional amb una llosa de formigó, sobre la qual l'Ajuntament hi construirà el paviment definitiu. Així mateix, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro té previst també la substitució del col·lector de sanejament al tram afectat per les obres aprofitant l'excavació necessària per a la col·locació de l'escullera.

"Les obres del Passeig de Platja d'Aro han estat possible gràcies a la col·laboració entre Ajuntament i el Govern d'Espanya, que ha entès que a la costa gironina hi havia punts essencials que requerien el tractament d'emergència, com ha estat el cas de les obres que avui visitem. Gràcies a la col·laboració de les administracions recuperem l'espai de platja que havíem perdut arran d'actuacions antigues i adaptem aquesta zona als criteris de sostenibilitat", ha reflexionat a peu d'obra el Subdelegat Albert Bramon, que ha destacat la rellevància de les obres de l'estat en el conjunt del projecte de millora de la façana marítima del municipi.

Les obres del Passeig Marítim de Platja d'Aro s'afegeixen a les ja executades de reparació del Pont d'es Sortell, a Cadaqués, completades el mes de juny passat amb un pressupost de 32.500 euros; les de la reconstrucció parcial dels espigons i un tram del passeig marítim de Sant Antoni de Calonge, aturades a causa de l'estat d'alarma però represes i acabades el 5 de juny amb una inversió de 248.000 euros; i les de la reparació d'un tram del passeig de Sant Martí d'Empúries, a l'Escala, amb un pressupost de 211.500 euros i completades a mitjans d'agost.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...