Notícies més llegides





Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú clou la Festa Major més excepcional

Besalú, Vila Comtal  -  20/09/2020  -  23:41

La festivitat, condicionada enguany per la pandèmia de la Covid-19, ha posat el punt final amb un espectacle de focs artificials des de dos punts del municipi


Focs artificials a Besalú / Vadó Buch

Focs artificials a Besalú / Vadó Buch



La vila comtal de Besalú ha celebrat enguany la seva Festa Major més singular, una festivitat que ha tingut lloc aquest cap de setmana amb diverses activitats i propostes, totes adaptades a les mesures de seguretat pròpies d’aquests temps de pandèmia a causa de la Covid-19. 

Els focs artificials d’avui a la nit, la clausura de la festa, han exemplificat d’allò més bé el caràcter excepcional de l’esdeveniment d’aquest 2020. En concret, l’espectacle pirotècnic ha estat més dual que mai, ja que els focs s’han tirat des de dos indrets concrets del poble amb l’objectiu que tots els besaluencs i besaluenques els hagin pogut gaudir des dels balcons i jardins de casa i evitar, d’aquesta manera, les aglomeracions. També avui, a dos quarts de sis de la tarda, la Plaça de la Llibertat ha escenificat una audició de sardanes amb l’orquestra La Principal de la Bisbal.

El programa

Distàncies de seguretat, mascaretes i gels hidroalcohòlics. Aquests han estat els protagonistes principals de la Festa Major d’enguany, però no els únics. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Besalú i l’entitat Grup de Joves de Besalú han ideat una programació amb diverses propostes aptes per a tots els públics i edats. El punt de partida de la festa, en certa manera, va tenir lloc dijous passat al restaurant Can Cintet, amb la presentació del darrer llibre de l’autor local Martí Gironell, ‘Paraula de jueu’. 

Tot i això, el gruix de propostes va arribar al cap de setmana, i especialment dissabte, jornada que es va iniciar al matí amb un ofici solemne en honor als patrons de Besalú, Sant Prim i Sant Felicià, a l’església de Sant Pere. A continuació, La Principal de la Bisbal va oferir una audició de sardanes a la Plaça de la Llibertat. A la tarda, mitjançant el treball de Ràdio Besalú i les xarxes socials de l’ajuntament i del Grup de Joves, es va brindar un homenatge als sanitaris, voluntaris i personal que ha estat i continua estant a primera línia lluitant contra el coronavirus. Poc després, es van presentar la pubilla i l’hereu d’enguany, distinció que va recaure a Aina Calm i Albert Pérez, respectivament. Al vespre, finalment, la Plaça de Sant Pere va moure’s al ritme de la música de Soundtexx.


Autor: Redacció


#besalu #festamajor


#besalu #festamajor






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...