Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Operatiu per un inici escolar segur a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  14/09/2020  -  11:14

S'ha modificat la mobilitat, els accessos i les hores d'entrades i sortides per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat entre l'alumnat. A part, es reforça i s'intensifica el servei de neteja a cada centre


Inici escolar a Olot

Inici escolar a Olot



Coincidint amb l'inici del curs escolar 2020-2021, des de l'Ajuntament d'Olot s'ha treballat de forma coordinada amb tots els agents, centres i associacions de l'àmbit escolar perquè la tornada a les aules sigui el màxim de segura possible.

Durant les últimes setmanes, des de l'Ajuntament d'Olot s'ha fet un esforç i treball intens per posar a punt tots els equipaments, adaptant-los a la nova realitat arran el coronavirus i ultimant tots els detalls per iniciar el curs amb les màximes garanties. Totes les accions i actuacions s'han realitzat de forma
coordinada amb els centres educatius, els seus equips, AMIPAs i agents implicats amb els quals s'ha mantingut un contacte constant per conèixer les seves necessitats, demandes i donar-hi resposta de forma eficient.

Per una banda, a part de la distribució de l'alumnat en grups separats per evitar contagis, s'han establert nous punts físics d'accés i sortida per evitar les aglomeracions en hores punta i s'han esglaonat els horaris de les entrades i sortides.

Accessos segurs
En aquest sentit, cada centre educatiu disposarà d'un referent pel que fa als accessos que s'encarregarà de la distribució i correcta gestió del personal durant aquests moments de trànsit i desplaçaments. En cas que ho requereixin, tal com s'ha posat en pràctica aquest dilluns, tindran a la seva disposició l'equip de Voluntaris de Protecció Civil i de la Policia Municipal d'Olot per donar suport en aquestes tasques.

Durant aquestes últimes setmanes, l'Ajuntament d'Olot va posar a disposició dels equips escolars espais municipals per si podien ser d'utilitat per habilitar-los com a instal·lacions educatives.

Finalment, cap centre ha requerit ampliar zones en espais a l'exterior o equipaments municipals, ja que tots ells han optat per habilitar i reconvertir espais comuns com biblioteques, laboratoris o sales polivalents en noves aules i espais educatius.

Intensificació de les neteges i desinfeccions
Al mateix temps també s'ha augmentat i intensificat el servei de neteja a tots els espais escolars, amb un increment d'una hora diària a cada centre educatiu per garantir les desinfeccions de tots els elements sensibles de contagi i de la neteja dels nous espais educatius habilitats. Les neteges s'aniran adaptant segons les necessitats de cada centre.

Paral·lelament, des de l'Ajuntament d'Olot i a través de l'equip de la Brigada Municipal s'ha invertit un total de 25.000 euros en obres, treballs de condicionament i compra de material de seguretat per tenir al dia tots els equipaments.

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, ha comentat que enguany es tracta d'un "inici de curs que afrontem amb el màxim esforç, responsabilitat i on és clau no abaixar la guàrdia". En aquesta mateixa línia, la regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Olot, Mariona Camps, ha apel·lat a la "responsabilitat" dels alumnes a seguir les recomanacions marcades per part dels centres i, per extensió, a les seves
famílies.

Pel que fa a les escoles bressol, enguany un total 198 infants estan inscrits a algun dels 4 centres d'educació infantil de la ciutat. Nous horaris del TPO

Seguint les modificacions dels horaris escolar també s'han variat els horaris del Transport Públic d'Olot (TPO) per adaptar-se i acompanyar els estudiants i les seves famílies aquest curs escolar. Per això, a partir d'aquest dilluns 14 de setembre entren en vigor els nous horaris del TPO. Ajustant-se a les noves necessitats dels centres d'ensenyament d'Olot, la Línia A, que passa de Les Tries a Bonavista s'ha avançat 15 minuts la primera expedició i també ha avançat 10 minuts la sortida de la segona expedició. En la Línia B de Sant Miquel al Pla de Dalt s'han avançat 15 minuts les dues primeres expedicions i, pel que fa a la Línia C de Les Tries - Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa -Hostal del Sol s'ha suprimit l'arribada a l'Hostal del Sol a les dues primeres expedicions així com s'ha prolongat la línia fins a l'Institut Greda de les dues primeres expedicions. En aquest sentit, l'Institut Escola Greda – antiga Escola Llar d'Olot- començarà a acollir alumnes de secundària a partir d'aquest curs.

Amb la voluntat d'incentivar el seu ús com a mitjà de transport així com evitar les aglomeracions tenint en compte les mesures de seguretat per la COVID-19, des de l'Ajuntament d'Olot s'ha gestionat perquè el TPO d'Olot pugui prestar la totalitat de la seva oferta des del passat 1 de juliol.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...