Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

GironaNotícies arriba als 15 anys amb més visites i ampliant el territori d’influència

+ Notícies  -  08/09/2020  -  12:03

El diari electrònic s’ha consolidat aquest any com un mitjà de referència a la Catalunya del Nord


Captura Postada

Captura Postada



Marta Madrenas



Pere Vila



José Luis Barceló




L’arribada de la Diada de Catalunya significa, també, un nou aniversari per al portal GironaNotícies, que enguany compleix 15 anys en ple procés de creixement. En aquest sentit, el diari electrònic focalitzat en les comarques gironines, però amb abast a d’altres zones geogràfiques, ha continuat evolucionant durant aquest 2020, un any marcat per la pandèmia de la Covid-19. De fet, en aquesta etapa de crisi sanitària, especialment durant el confinament, l’espai digital va multiplicar per cinc les seves visites, esdevenint d’aquesta manera un mitjà referent a la demarcació. 

També durant aquest any el web dirigit per Xavier Palomino ha ampliat la seva zona d’influència i s’ha erigit com una veu informativa rellevant arreu de la Catalunya del Nord, amb la capital Perpinyà com a punt neuràlgic de bona part de les informacions difoses, però també amb una presència notòria de l’actualitat de la resta de pobles i viles del territori. En aquests indrets, precisament, i donada la cobertura mediàtica efectuada, s’hi han concentrat augments de visites molt notables que s’han consolidat durant els últims mesos. 

Amb el seu format sòlid, però que es va adaptant periòdicament per tal de cenyir-se a les noves tendències informatives i tecnològiques, GironaNotícies.com continua posant el focus a les informacions de caràcter local, amb l’objectiu d’oferir un altaveu a fets i notícies que sovint no tenen grans possibilitats ni recursos de difusió. Aquest punt de vista local comparteix protagonisme amb altres informacions més generals i transversals, així com amb altres seccions específiques com ara un recull d’efemèrides diàries vinculades al territori o les previsions meteorològiques de la contrada, entre otras.

Algunes dades

El creixement gradual del portal també es fa manifest amb les dades d’optimització. Així, i tal com detalla l’empresa estatunidenca SEO Site CheckUp, la web gironina s’ha alçat amb el temps com una de les plataformes informatives amb millor optimització a la Xarxa de Catalunya. Tant és així que aquest espai nord-americà li atorga 90 punts sobre 100, una dada superior a grans mitjans locals, nacionals i, fins i tot, de caràcter internacional. 

Amb relació a la procedència de visitants, i més enllà dels internautes catalans i espanyols, el diari-e també ha reforçat darrerament la seva posició a l’estranger. Però a part dels lectors, a la resta de països també hi ha aconseguit establir una cartera de clients cada vegada més creixent i plural: des del Regne Unit o França fins a Alemanya o Suècia. Aquest apogeu particular es deu, sobretot, a l’especialització de GironaNotícies.com com a empresa creadora de posts patrocinats, una eina de posicionament web que es treballa amb detall i deteniment amb l’objectiu de potenciar els productes o serveis de les empreses o entitats que ho demanen.

Un espai “pioner”

Malgrat que actualment les informacions a través de la pantalla formen part del dia a dia, el web de referència del Grup GN va esdevenir un dels pioners al territori. Així ho explica el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, que ressalta que  “durant aquests anys la feina de GironaNotícies.com ha servit per ressituar aquesta nova tendència del món digital, la qual cosa permet que les notícies arribin molt més ràpidament i estiguin a l’abast de tothom”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també valora positivament el pas endavant del portal durant aquests 15 anys: “Avui estem molt acostumats a tenir la informació amb gran immediatesa a través de les xarxes, però si ens aturem un moment i pensem on érem i què fèiem fa uns anys ens adonem de la gran evolució que s’ha seguit. Cal reconèixer aquesta visió de futur que va tenir GironaNotícies.com i l’aposta que va fer i continua fent pel món digital, que en aquells moments era incipient. El portal manté aquesta capacitat no només per ser pioner, sinó per mantenir-se en aquest lloc destacat entre els mitjans digitals”.

Des del mateix sector periodístic i editorial, el periodista José Luis Barceló, director d’El Mundo Financiero, destaca la rellevància d’un mitjà com el gironí en temps díficils condicionats per la pandèmia:  “Crec que ens hem de felicitar per aquests 15 anys de vida, en un món on tot canvia tant i tant de pressa, i més en l’entorn digital, ens hem d’alegrar per esdeveniments com aquest. Els mitjans de comunicació com GironaNotícies.com, en aquests moments de Covid i de crisi, compleixen una missió molt important i necessària de divulgació de la informació per als ciutadans. Aquest portal s’ha consolidat amb seguretat i ha demostrat que porta a terme un estil d’informació independent, però molt rigorós i que obre un puntal de transparència”.


Autor: Redacció


#gironanoticies #15anys


#gironanoticies #15anys





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...