Notícies més llegides




Baix Empordà


Castelló d'Empúries

Gimcana Medieval a Castelló d’Empúries el diumenge 20 de setembre: descobreix Castelló d'Empúries, la Capital Medieval de l'Empordà, a través de la seva història i museus

Baix Empordà  -  07/09/2020  -  13:44

Es tractarà de fer un recorregut marcat pels carrers i places i també pels museus que hi participen, a partir de les proves que conté la Gimcana Medieval




Els museus de Castelló d’Empúries, —el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, l’Ecomuseu-Farinera i també la Sinagoga del Puig Mercadal—, juntament amb el departament de Turisme de l’Ajuntament de Castelló d'Empúries i l’empresa Terramar, natura i cultura, organitzen de forma conjunta una GIMCANA MEDIEVAL 2020, una activitat pensada per a un públic familiar, destinada especialment per als nens i nenes en edat escolar i també per a tots els públics, que tindrà lloc el diumenge 20 de setembre de 2020 a partir de les 10 h del matí pel centre històric de la vila i pels museus de la vila.

Es tractarà de fer un recorregut marcat pels carrers i places i també pels museus que hi participen, a partir de les proves que conté la Gimcana Medieval, tot iniciant el recorregut a la Plaça dels Homes de Castelló d’Empúries. Els participants, de forma individual però més recomanable per grups, es trobaran unes explicacions que plantejaran preguntes sobre el patrimoni, la cultura i la història dels monuments i dels edificis, i que tindran tres possibles opcions de resposta. Un cop responguin a la pregunta plantejada, se’ls indicarà el següent repte o punt del recorregut, on podran passar a la següent pregunta, en un total aproximat de gairebé una vintena de punts i preguntes.

Per tal de no haver de fer servir papers ni material físic, s’ha treballat una aplicació que els participants s’hauran de descarregar al mòbil i a la qual entraran a través d’un codi que se’ls donarà a l’inici de la gimcana. D’aquesta manera es podrà seguir el recorregut de la gimcana a través de l’aplicació del mòbil i de les successives proves i preguntes que es plantegin.

Els grups familiars seran d’un màxim de 6 persones, i el preu per famílies serà de 10 €. Tots els participants rebran un obsequi per la seva participació a la Gimcana, i els tres primers rebran a més un premi. El punt de trobada i per tant d’inici de la Gimcana serà l’oficina de turisme del centre històric de la plaça dels Homes, el diumenge 20 de setembre a les 10 h del matí.

La inscripció per participar-hi s’haurà de fer al portal online d’entrades (castelloempuriabrava.koobin.com) o bé a les oficines de turisme del municipi; el termini per a les inscripcions serà fins el dissabte 19 de setembre, a les 18 h. El pagament de les inscripcions es farà el mateix diumenge 20 de setembre al matí, abans del començament de la Gimcana.

Per a més informació, a les oficines de turisme (972 15 62 33; i 972 45 08 02), a l’Ecomuseu-Farinera (972 25 05 12, informació@ecomuseu-farinera.org), o bé al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV (972 25 08 59).


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...