Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Turisme de Platja d'Aro ven en deu dies més de 700 dels dos models de mascaretes reutilitzables corporatives del municipi

Baix Empordà  -  25/08/2020  -  11:31

Disseny per a adults i infants amb teixit de neoprè de dues capes amb filtre antibacterià




Elaborades amb teixit de neoprè de dues capes amb filtre antibacterià i reutilitzable, les mascaretes corporatives dissenyades per l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró es poden adquirir a l'Oficina de Turisme (3,50 euros la unitat). Se n'ofereixen dos models: el d'adult que reprodueix les onades de les característiques rajoles blanques i vermelles dels carrers comercials; i l'infantil amb l'estampació d'en Xalarí, la mascota del turisme familiar. Inicialment distribuïdes com a obsequi entre els participants a les activitats d'estiu i des d'alguns establiments d'allotjament per als seus clients i entre el personal municipal, han tingut gran acceptació i moltes peticions de compra, com ho demostren les xifres de venda: 730 unitats en els deu de dies que fa que estan a disposició del públic, esdevenint un nou element de marxandatge i de promoció del municipi.

L'acció s'emmarca en el Pla per al reinici econòmic i social del municipi davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19 amb un conjunt de 50 mesures valorades en 4'3 milions en quatre àmbits d'acció: reactivació econòmica local, seguretat i mobilitat, suport a les persones, i viabilitat financera i estabilitat pressupostària. Fins al 6 de setembre es reordena la mobilitat de les zones de màxima afluència: avingudes de S'Agaró i del Cavall Bernat de Platja d'Aro i els carrers que hi desemboquen, on cada tarda (17-1.30 h) es tanca la circulació als vehicles per afavorir el pas dels vianants i facilitar nous espais d'ocupació a les terrasses de restauració, que poden situar taules i cadires als aparcaments de la zona blava -suprimits temporalment- i a l'asfalt, alhora que alliberen les taules que habitualment estaven a tocar de les façanes per garantir un pas de 5 o 6 metres.

Per compensar la pèrdua d'aparcament s'han habilitat dos nous espais alternatius als Estanys i a l'antiga discoteca Paladium, que conjuntament amb el de la Masia Bas, ofereixen més de 800 places gratuïtes (també continua en servei el pàrquing de pagament de la Plaça del Mil·lenari). Alhora s'incorporen d'eines d'informació en trama urbana i a les entrades i s'actualitzen les rutes alternatives de circulació a l'aplicació Google Maps. En l'espai urbà s'hi ha instal·lat nombrosos cartells per recordar la necessitat de mantenir les mesures i distàncies de seguretat (per exemple, que cal circular a peu preferentment per la dreta tant a les voreres com per creuar els passos de vianants o marcant un límit de 50 cm per als expositors en les façanes de les galeries comercials) i dispensadors públics de gel hidroalcohòlic als lavabos i equipaments municipals.

També s'han senyalitzat sectors a les tres platges principals de la façana marítima -Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca- per garantir-ne l'aforament adequat i el manteniment de les distàncies de seguretat. Els espais s'han dividit amb codis de colors i cartells amb el nombre d'usuaris possible. Alhora, un equip de 35 informadores i informadors municipals vetllen per garantir l'adaptació del conjunt de la població i del turisme a la nova normalitat i que orgànicament depenen de la Policia Local, que aquest estiu estrena dos quads per fer més àgil, directa i efectiva la seva actuació al conjunt de la façana marítima. També continua el treball de 24 socorristes a les platges i de l'equip de 8 mediadors en l'oci nocturn.


Autor: Redacció


#mascaretes #platjadaro


#mascaretes #platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...