Notícies més llegides



La Selva


Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari adequarà un camí segur fins a Cal Sastre amb els Pressupostos Participatius

La Selva  -  24/08/2020  -  18:45

Més de 580 veïns han votat en el procés, aconseguint la participació més alta en quatre anys




Més de 580 persones han participat en les votacions dels Pressupostos Participatius de Sant Hilari Sacalm, que van acabar diumenge. De les onze propostes finalistes, l'adequació del camí segur fins a Cal Sastre ha estat la guanyadora. A molt pocs vots de diferència, en segon lloc, ha quedat l'adequació de la plaça Moragues, que no es podrà executar en aquesta ocasió.

El projecte guanyador té un cost de 35.000 euros dels 50.000 destinats als pressupostos d'enguany. Seguint el reglament dels pressupostos participatius, també s'executarà el projecte amb més vots que, sumat al guanyador, no sobrepassi la partida total, i per això, l'automatització de les pilones del camí segur serà la segona iniciativa que es tirarà endavant al llarg d'aquest any, amb un pressupost de 14.000 euros, segons ha informat el consistori selvatà.

La principal novetat de l'edició dels Pressupostos Participatius d'aquest any ha estat la implicació de la ciutadania també en la fase d'elaboració de les propostes. En lloc d'estar proposades per l'Ajuntament, com l'any passat, els veïns han pogut idear les candidatures. Se n'han proposat 21 i, un cop validades, onze han passat a la fase de votació.

Des del consistori destaquen la consolidació dels Pressupostos Participatius, que es realitzen des de fa quatre anys. Aquest any ha estat el que ha aconseguit més participació: hi han participat un total de 582 ciutadans, 499 dels quals ho han fet a través del portal de participació de l'Ajuntament i 82 a través de les butlletes de participació dipositades als diferents equipaments municipals.

Des de la Regidoria de Participació es fa una molt bona valoració d'aquestes dades, ja que indiquen que s'ha arribat al 12,15% del cens, una xifra molt superior a l'assolida per la majoria de municipis en processos similars i que se solen situar entre el 3 i el 6% de participació.


Autor: Redacció


#santhilari #pressupostosparticipatius


#santhilari #pressupostosparticipatius





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...