Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Tossa instal·la plaques solars d'autoconsum a l'escola

La Selva  -  20/08/2020  -  12:04

Es tracta d'una acció més per l'aposta per les energies renovables i l'eficiència energètica




L'Ajuntament de Tossa ha iniciat aquest mes d'agost la implantació d'un parc solar de 50 mòduls fotovoltaics d'autoconsum en l'edifici blanc del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Ignasi Melé i Ferré.

Aquest projecte s'emmarca en els compromisos adquirits per l'ajuntament per la utilització d'energies renovables, la millora en l'eficiència energètica i la reducció d'emissions de CO2 iniciada amb l'adhesió l'any 2012 al Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible (PAES); i, seguidament, amb l'aprovació el gener d'aquest any del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

La implantació del parc solar s'acompanya amb la substitució total de les lluminàries existents, per tal de disposar d'un 100% de llums LED en el conjunt del centre. Es preveu que les actuacions estiguin amortitzades en 6 anys i suposin un estalvi d'aproximadament 26.000kWh/any i 10Tn de CO2 anuals.

La inversió total del projecte és de 33.050€, dels quals el 60% prové de subvencions de la Diputació de Girona dins el programa "Del Pla a l'Acció 2020-2021", i es preveu que estigui finalitzada abans del 7 de setembre de 2020.

Aquest projecte continua l'aposta municipal de compromís en la lluita contra el canvi climàtic i que s'ha concretat en actuacions com la implantació de plaques solars en l'edifici de La Nau, les calderes de biomassa implantades a la piscina municipal i l'ampliació permanent de la xarxa per a reg d'aigua regenerada.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...