Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

El turisme familiar, omnipresent a Besalú

Besalú, Vila Comtal  -  16/08/2020  -  17:46

L’Oficina de Turisme ha atès més de 5.400 visitants des de l’inici de l’estiu, la majoria provinents d’arreu de Catalunya


Besalú

Besalú



La pandèmia de la Covid-19 ha sacsejat de dalt a baix el model turístic que imperava al nostre territori. Un exemple d’aquest nou context el trobem a la vila comtal de Besalú, que ja ha comptabilitzat els primers resultats d’aquest estiu excepcional influenciat pel nou coronavirus. En aquest sentit, i segons les dades de l’Oficina de Turisme, des del 15 de juny -data en la qual es va reobrir l’equipament- fins al 15 d’agost passat, s’han atès un total de 5.449 visitants: 2.388 durant el juliol i 2.496 durant la primera quinzena d’agost. 

D’altra banda, l’Oficina també assenyala que han realitzat gairebé 700 visites guiades -693, concretament-. Pel que fa al perfil del turista, s’han complert els pronòstics i la gran majoria ha esdevingut un visitant de proximitat -80% de catalans-, tot i que també s’han deixat veure visitants de la resta de l’Estat -15%- i, en menor mesura, estrangers -5%-. 

El que també ha estat predominant ha estat el turisme familiar, que ha representat quasi el 90% de les visites -88%-. Pel que fa als viatges amb amics, han significat el 10,5% de les arribades, mentre que la gent que ha visitat Besalú en solitari ha estat un 1,5% dels casos. Amb tots aquests resultats, des de l’Ajuntament valoren positivament l’etapa estival, donades les circumstàncies: “Bona perspectiva per la segona quinzena d’agost i la primera de setembre”, ha piulat l’alcalde, Lluís Guinó, al seu compte de Twitter. 

Pronòstics complerts

De fet, que la gran part del visitant hagi format part de nuclis familiars no ha fet res més que complir amb els pronòstics. A l’inici de la temporada, la regidora d’acció cultural, fires i festes, Vanessa Duran, ja apuntava en aquesta direcció: “Aquest és el que volem potenciar. Des de l'Ajuntament treballem perquè sigui així: potenciem una web on es donaran a conèixer tours turístics virtuals de la vila, així com els allotjaments, restaurants, comerços o una guia d'activitats i rutes”.


Autor: Redacció


#besalu #turisme


#besalu #turisme





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...