Notícies més llegides




Catalunya Nord


Pesillà de la Ribera

Pere Manzanares, nou president del SIOCCAT

Catalunya Nord  -  11/08/2020  -  20:35

"El SIOCCAT em permetrà tirar endavant nous projectes, facilitant més les relacions amb les institucions i administracions del territori", apunta l'adjunt al batlle d'Elna


Pere Manzanares / GN

Pere Manzanares / GN



Pere Manzanares, adjunt al batlle d’Elna, Nicolas Garcia, va ser escollit ahir al vespre nou president del Sindicat Intercomunal per la Promoció de les Llengües Occitana i Catalana (SIOCCAT), en un acte que l’organització va celebrar a Pesillà de la Ribera amb l’objectiu de triar la nova direcció del col·lectiu després de la celebració de les recents eleccions municipals. “La meva elecció al capdavant d'aquest sindicat ve a ser la continuació del meu càrrec a l'Ajuntament d'Elna i d'una dedicació de més de 40 anys al foment de la llengua i la cultura catalana en el món associatiu. El Sioccat em permetrà tirar endavant nous projectes facilitant més les relacions amb les institucions i administracions del territori: els ajuntaments, per descomptat; els Consells Departamentals i Regionals i els serveis territorials de l'estat”, explica Manzanares, que també assenyala que des del col·lectiu lluitaran per potenciar el vincle amb el Principat: “Pensem incrementar les relacions amb Catalunya (els municipis, Consells Comarcals i la Generalitat). Entenem que el suport a la llengua és una porta d'entrada als altres camps socials com l'economia, el patrimoni, el benestar social o la sostenibilitat d’un territori”. “També tindrem cura d'afavorir l'occità als 28 pobles que constitueixen la comarca de la Fonolleda que integra el departament del Pirineu Oriental”, afegeix el flamant president.

Durant les eleccions, Manzanares va empatar amb la batllessa de Sant Genís de les Fonts, Nathalie Regond Planes, tot i que va ser elegit pel benefici de l’edat. D’aquesta manera, el nou president de l’organització sindical relleva en el càrrec a Francis Manent, antic batlle de Sant Andreu, que no s’ha tornat a presentar a les eleccions d’enguany. En concret, el sindicat reuneix un total de 130 municipis dels 226 que formen part de la Catalunya del Nord. 

Creat el 2012

El SIOCCAT va ser creat a iniciativa de l’Association des Maires et Adjoints-es des Pyrénées-Orientales per ordre prefectoral el 16 de juny de 2012. Des de llavors, s’ha procurat que els mateixos municipis esdevinguin eines per facilitar l’aprenentatge, la promoció i l’ús de les llengües occitana i catalana entre els nord-catalans. “El Sindicat podrà servir de suport a l’acció cultural dels municipis membres a favor de les llengües catalana i occitana, des de l'ajuda a l'ensenyament d'aquestes llengües fins a la retolació pública bilingüe o trilingüe passant per la revisió, en col·laboració amb els serveis competents de l'Estat, dels topònims amb l'ortografia incorrecta als plànols cadastrals”, es descriu al web del sindicat. 


Autor: Redacció


#pesilla #sioccat


#pesilla #sioccat





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...