Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles clou 'La Fresca', la programació de represa cultural que han gaudit unes 3.000 persones

Pla de l'Estany  -  11/08/2020  -  15:09

L'acceptació per part del públic de les 40 activitats que s'han desplegat en els darrers 40 dies ha estat molt positiva, com ho demostren les dades d'assistència


Harold Abellan

Harold Abellan



Malgrat la delicada conjuntura sanitària que es vivia a Catalunya i el degoteig constant de cancel·lacions de manifestacions culturals de tota mena que es van produir després del confinament, l'Ajuntament de Banyoles va decidir contribuir a la revifada d'un dels sectors més afectats per la pandèmia del coronavirus, el cultural. Per això, fruit de la col·laboració entre diverses àrees (Festes i Cultura) i serveis (Biblioteca i Museus) del consistori, així com de nombroses entitats, el passat el 25 passat de juny es va presentar la programació de 'La Fresca', amb l'objectiu de dur la cultura a diferents barris i espais significatius de la ciutat en un format compatible amb la situació actual i establint totes les mesures de prevenció recomanades. Aquest passat diumenge, un concert de Magalí Sare i Sebastià Gris al nou emplaçament de la Torre del rem, vora l'Estany, ha tancat un període de gairebé 40 dies (del 2 d'abril al 9 d'agost) i 40 propostes de teatre, espectacles familiars, música, poesia, cultura popular o exposicions -totes gratuïtes- amb un balanç molt positiu.

L'acceptació de les propostes ha estat certament bona, com ho demostren les dades d'assistència, tot i les circumstàncies: unes 3.000 persones han gaudit de l'oferta cultural de 'La Fresca', en què han participat entitats com ara el Foment de la Sardana, el Centre d'Estudis Comarcals, Joventuts Musicals de Banyoles, Joventuts Musicals de Catalunya, l'Associació Banyoles Comerç i Turisme, l'Associació de veïns de Can Puig, la companyia Cor de Teatre i les productores Té Tela i Punt Produccions.
 

Nous formats i emplaçaments
Les activitats en els Museus de Banyoles (exposicions, activitats familiars i visites guiades) han rebut prop de 800 sol·licituds de concurrència, mentre que les de la Biblioteca (conferències Any Carner, lectura dramatitzada de l'Any Perucho i el BiblioEstany) han estat seguides per unes 400 persones; pel que fa a les arts escèniques, els espectacles itinerants (el Combat musical de Cor de Teatre i les propostes per als més menuts Pintors, Pigs i Girafes) s'han revelat com els més multitudinaris pel fet que van visitar diferents barris de la ciutat (Vila Olímpica, Can Puig, Mas Palau, Canaleta, Sant Pere, La Farga i el Barri Vell), complint-se amb escreix l'objectiu d'acostar la cultura a un públic diferent del que sol assistir als diferents equipaments municipals. En total, uns 1.800 espectadors han pogut gaudir de les propostes artístiques que s'han desplegat en diverses localitzacions de Banyoles.

Així doncs, la celebració de 'La Fresca' ha servit també per potenciar i descobrir nous espais on organitzar esdeveniments culturals. És el cas del ja habitual del claustre del Monestir de Sant Esteve, amb una excel·lent acústica, o la Torre del rem, un mirador privilegiat de l'Estany on per primer cop s'hi ha celebrat concerts. Finalment, subratllar que el comportament dels espectadors ha estat en tot moment cívic i responsable, sense que s'hagi registrat cap incident remarcable en el transcurs de la programació.

El regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que 'amb La Fresca' hem volgut demostrar que la cultura és segura i alhora necessària, i portant-la al carrer l'hem acostada a nous públics.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...