Notícies més llegides




Lleida


Lleida

CaixaBank ha concedit 11 milions d’euros a les comunitats de regants per a la modernització del reg a les Terres de Ponent

Lleida  -  11/08/2020  -  11:44

Un total de 660 regants de Bell-lloc, Torres de Segre, Almacelles, Gimenells, Cervià de les Garrigues i el Canal d’Algerri Balaguer s’han beneficiat de la millora de l’eficiència econòmica i productiva de les seves explotacions




CaixaBank ha concedit més d’11 milions d’euros en préstecs en els darrers tres anys a les comunitats de regants de les Terres de Ponent per a la modernització del reg i la millora de l’eficiència en la utilització de l’aigua. Aquest finançament, que ha permès millorar la competitivitat del sector i ha fet possible la renovació dels sistemes de reg de 3.600 hectàrees de conreus, ha beneficiat a 660 regants. Tots els projectes finançats preveuen passar del reg per inundació a un reg pressuritzat, fet que permetrà als regants tant una millor eficiència en l’ús de l’aigua com una millora de l’eficiència econòmica i productiva de les explotacions.

Entre els projectes més rellevants finançats per CaixaBank entre 2017 i 2020 destaquen els impulsats per la Comunitat General del Canal Algerri-Balaguer, concretament les comunitats d’Almacelles i la de Gimenells, ambdues del Canal d’Aragó i Catalunya. A Gimenells, el projecte ha suposat la transformació de 854 hectàrees mentre que a Almacelles ha incidit en una zona de 1.792 hectàrees.

L’entitat financera ha finançat també projectes de la Col·lectivitat de Regants 16 dels Canals d’Urgell, concretament a Bell-lloc i a Torres de Segre. La segona fase de modernització del reg de la col·lectivitat de Bell-lloc, pionera en l’inici de la modernització de la zona regable del Canal d’Urgell, donarà servei a 490 hectàrees. A Torres de Segre, les millores permetran modernitzar les condicions del reg a 543 hectàrees, iniciant la transformació de l’horta tradicional.

CaixaBank ha recolzat també als regants de diverses comunitats del Canal Segarra Garrigues, finançant-los el cost repercutit de les millores efectuades en els diferents regs.  El conveni de finançament a regants del Canal Segarra Garrigues, que ofereix condicions preferents els empresaris agrícoles adherits a les millores en regadius finançant tant les despeses que suposa la transformació del reg com la implantació de nous conreus a les finques, és referent al sector des de fa més de 10 anys.

A més de la modernització del reg i la millora de l’eficiència en la utilització de l’aigua, el finançament de CaixaBank ha facilitat altres actuacions per reduir la despesa energètica de l’activitat agrícola com el projecte de bombament solar del Canal Algerri Balaguer que permet ser més eficients en la despesa energètica, un dels principals costos que han de suportar les comunitats de regants.

Des d’AgroBank, la línia de negoci agrari de CaixaBank, s’ha reforçat el suport al sector també en la vessant més social i institucional arribant a un acord amb 15 ajuntaments del Baix Segre per donar suport en l’acollida als temporers en el marc de la pandèmia del coronavirus. D’altra banda, AgroBank posa a disposició del sector agroalimentari el programa Incorpora, que permet donar oportunitats laborals a persones aturades i dotar de mà d’obra al sector, en un moment força complex tant pels aturats com pels empresaris agraris.

AgroBank, líder del sector

En els seus cinc anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders i cooperativistes del sector, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer sinó que també des de la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i dur a terme accions d’impuls al sector, com jornades tècniques o acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre la Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics.

Per la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d’un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible amb una de les seves línies d’acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l’eficiència energètica o l’agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.


Autor: Redacció


#lleida #caixabank


#lleida #caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...