Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Les Biblioteques de Girona reben un reconeixement per la seva proposta d'activitats virtuals durant el confinament

Actualitat Girona  -  10/08/2020  -  10:56

El Ministeri de Cultura ha escollit la iniciativa d'aquest servei de l'Ajuntament de Girona com una de les cinc millors bones pràctiques de l'estat espanyol del període de confinament pel COVID-19




El Ministeri de Cultura ha reconegut la capacitat de les Biblioteques de Girona d'adaptar-se a les necessitats de les persones usuàries en qualsevol circumstància i en qualsevol lloc. Sota el lema de "Bibliotecas, siempre a tu lado", la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri ha escollit les Biblioteques de la ciutat com una de les cinc millors propostes de tot l'Estat espanyol durant el període de confinament pel COVID-19.

En aquest sentit, els equipaments municipals formaran part d'una campanya divulgativa i d'un recull de material audiovisual que el Ministeri donarà a conèixer el proper octubre, com a celebració del Dia de les biblioteques. Concretament, les Biblioteques apareixeran en un dels vídeos que estan preparant i que busca visualitzar les nombroses activitats que les biblioteques han desenvolupat durant el confinament per adaptar-se a la situació i seguir oferint serveis a les persones usuàries.

Des de l'inici del confinament pel COVID-19, les Biblioteques de Girona van transformar les propostes de promoció lectora en un format virtual que permetés seguir oferint els seus serveis a les persones usuàries dels equipaments i que, al mateix temps, permetés fer arribar la cultura a totes les llars amb nens i nenes que no podien sortir de casa.

Destaquen les lectures de contes per part de contistes professionals, que es van seguir oferint a través de Youtube, i que van permetre seguir mantenint l'activitat econòmica en un sector molt castigat en el confinament. Alguns d'aquests vídeos, que ara es troben ocults, van tenir més de 500 visualitzacions.

També es van fer en un format virtual altres propostes com els clubs de lectura, o les activitats "Un conte al cabàs" i "La capsa de les paraules", que encara es poden trobar a Youtube i que poden servir com a proposta pedagògica i de dinamització. En aquest cas, algunes gravacions han tingut més de 1.500 visualitzacions.

Per últim, es van crear dues iniciatives noves, directament digitals. Per una banda, es va impulsar el recull de vídeos "Recomanacions des del confinament", on persones de diversos àmbits de la vida ciutadana de Girona recomanaven les seves propostes de lectura; i, per altra banda, es va llançar la proposta "Fotografia fantàstica", que convidava la ciutadania a compartir imatges dels llibres que llegien durant el confinament a través del compte d'Instagram de les Biblioteques de Girona i que seguia el taller de fotografia fantàstica de l'autor Jan Von Holleben.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...