Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

Figueres continua sumant contagis de Covid

Alt Empordà  -  31/07/2020  -  19:25

La capital de l'Alt Empordà, malgrat les restriccions, no ha estat capaç fins ara de revertir la situació


Hospital de Figueres

Hospital de Figueres



La situació de Figueres amb relació a la pandèmia de la Covid-19 no millora. De fet, durant els darrers dies ha empitjorat, tal com assenyala l’últim balanç difós avui pel Departament de Salut, que assenyala que hi ha 23 casos confirmats més per PCR, enfilant la xifra total a 465 -550 comptabilitzant totes les proves-. En concret, a la capital de l’Alt Empordà han mort 10 persones a causa del nou coronavirus, una dada però que no representa cap canvi respecte a l’anterior balanç.  

Segons Salut, però, el que preocupa més és la probabilitat de rebrot. En aquest sentit, el risc és de 874,31, una estadística que a més presenta una tendència clarament ascendent: les dades dels set dies anteriors situaven aquest risc de rebrot en 438,91, la meitat que l’actual. Pel que fa a la velocitat de propagació del virus, aquesta és d’1,79, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 294,24, cent punts més que la que es va registrar durant els set dies anteriors.

La dada

Des de fa un mes, els positius per Covid a la ciutat empordanesa s’han anat multiplicant setmana rere setmana. Així doncs, i malgrat les restriccions imposades als ciutadans i ciutadanes per tal d’evitar el risc de contagi, fins al 26 de juliol de cada 100 proves PCR realitzades un 22% van donar positiu. Actualment, i amb 144 positius registrats aquesta darrera setmana, Figueres ja és un dels municipis catalans -el setè- amb més nous casos de Catalunya. “No està evolucionant com ho hauria de fer, Figueres segueix en una taxa de reproducció alta i no descendeix”, va detallar ahir el Secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon. 

Segons fonts sanitàries, la gran majoria de repunts a Figueres tenen com a origen les trobades familiars, un context en el qual s’acostumen a relaxar les mesures de seguretat com ara el distanciament o l’ús de mascaretes. Per tal de revertir la situació, que dependrà en gran manera de rastrejar els contactes dels contagiats, l’àrea sanitària de Girona afegirà una cinquantena de gestors Covid.


Autor: Redacció


#figueres #covid


#figueres #covid





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...