Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles celebrarà les Festes d'Agost adaptades a les circumstàncies actuals

Pla de l'Estany  -  31/07/2020  -  16:39

Quim Masferrer, La Salseta del Poble Sec, Balkan Paradise Orchestra i Fundación Tony Manero, noms destacats de la programació




L'Ajuntament de Banyoles manté la programació per a les Festes d'Agost que se celebraran del 13 al 17 d'agost amb una vintena d'actes per a tots els públics. Quim Masferrer, La Salseta del Poble Sec, Balkan Paradise Orchestra i Fundación Tony Manero seran alguns dels caps de cartell de la programació, que s'adaptarà a la situació actual per la crisi sanitària generada per la Covid-19 i molts dels espectacles seran itinerants o amb aforament limitat i reserva prèvia de seient.

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Banyoles, ha destacat que "el sol fet que celebrem la festa petita és per si mateix una excel·lent notícia, ja que des de l'Ajuntament estem convençuts que la cultura i la festa són tant segures com necessàries.

Per això no hem dubtat en mantenir-les però alhora organitzar-les amb totes les mesures i
precaucions." Amb el lema 'La festa petita no es toca', s'ha presentat també la imatge de les Festes d'Agost que recrea una de les pintures de la Capella Sixtina del Vaticà adaptant-lo a les circumstàncies actuals. Lorena Rodríguez, de l'estudi Creative Corner, ha explicat que "volíem reivindicar les Festes d'Agost, però destacar també que ens hem de protegir, que no ens podem tocar tampoc i que no podem fer pinya com altres festes".

Una vintena d'actes
Pel que fa a la programació de les Festes d'Agost, el tècnic de Festes, Xavi Casadevall, ha destacat que "s'ha reduït a la meitat el nombre d'activitats per adaptar-les al màxim a la normativa vigent, però hem mantingut l'eix central de la programació de les Festes d'Agost".

En aquest sentit, tant el regidor com el tècnic de Festes han apel·lat a la responsabilitat també dels banyolins i banyolines. "Hem treballat perquè les festes siguin segures, però necessitem la responsabilitat de tothom per poder garantir que els actes es puguin desenvolupar tal i com els hem previst", ha destacat Casadevall.

La programació de les Festes d'Agost de Banyoles s'obrirà el dijous 13 d'agost al vespre amb l'espectacle itinerant Moltes gràcies amb el qual l'actor Quim Masferrer recorrerà Banyoles amb l'objectiu que els veïns i veïnes de la ciutat expliquin històries del confinament per posar en valor actes solidaris, històries entranyables, persones que s'han implicat de manera especial durant el confinament per donar-los les gràcies.

Les activitats de les Festes d'Agost seguiran el divendres 14 d'agost a les 8 del vespre a la plaça Major amb una audició de sardanes amb la Cobla La Principal de Banyoles. La programació continuarà al vespre amb el concert que oferirà a la plaça de les Rodes La Salseta del Poble Sec, amb les seves cançons més emblemàtiques i també les seves últimes composicions. Per al concert de La Salseta del Poble Sec, l'aforament serà limitat i amb cadires i caldrà reservar seient a través del web festesbanyoles.cat o bé a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, demanant cita prèvia. També es podrà reservar a les terrasses dels bars de la plaça de les Rodes, que també tindran limitat l'aforament.

El dissabte 15 d'agost, les Festes d'Agost s'iniciaran amb l'espectacle itinerant per al públic familiar A la fresca de la companyia Anna Confetti, on tres personatges i una cadira gegant sortiran a prendre la fresca pels diferents barris de Banyoles, generant diferents situacions còmiques. L'espectacle, organitzat per l'entitat TTela, es podrà veure al matí al barri de Sant Pere, a La Farga i al Barri Vell i, al vespre, al barri de Can Puig.

A 2/4 de 7 de la tarda s'iniciarà la rua de gegants i capgrossos que aquest any, i per les circumstàncies actuals, no serà una cercavila sinó una rua que recorrerà el carrer Llibertat i l'Avinguda Països Catalans, des de la plaça Catalunya, al barri de la Vila Olímpica, fins a la plaça Doctor Rovira. Es demana al públic que segueixi la rua des de la vorera i que, a diferència dels anys anteriors, no segueixi els gegants i capgrossos al llarg de l'itinerari per evitar aglomeracions. La rua comptarà amb la Colla Gegantera de Banyoles i la Cobla La Principal de Banyoles.

A les 8 del vespre, a la plaça Major, s'iniciarà el concert de Balkan Paradise Orchestra, una formació composta per onze instrumentistes de vent i percussió que portarà el seu espectacle carregat d'energia, alegria i festa. A les 11 de la nit, Fundación Tony Manero prendrà el relleu a l'escenari de la plaça Major per presentar el seu nou treball Disco para adultos, una tornada a la vessant més discotequera del grup. També es podrà reservar a les terrasses dels bars de la plaça Major, que també tindran limitat l'aforament.

Tant per al concert de Balkan Paradise Orchestra com en el de Fundación Tony Manero l'aforament serà limitat i amb cadires i caldrà reservar el seient per poder seguir el concert a través del web festesbanyoles.cat o bé a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, sol·licitant cita prèvia.

A 2/4 de 10 del vespre, es podrà seguir a l'aparcament de Can Castanyer, l'espectacle de foc que oferiran la colla de diables de Banyoles Gàrgoles de Foc i que s'ha organitzat en lloc del tradicional correfoc de les Festes d'Agost. L'aforament també serà limitat amb cadires que s'assignaran a mesura que vagin arribant els espectadors.

A la mateixa hora, i a la plaça de les Rodes, es projectarà el documental Enxaneta, en un acte organitzat per la Colla Castellera Esperxats de l'Estany. En el documental es fa una aproximació a tots els valors que contenen els castells.

El diumenge 16 d'agost, la programació comptarà amb la 80a edició de la Fira del Cop d'Ull, organitzada pel Centre Excursionista de Banyoles, que es farà durant tot el matí de nou al Passeig Dalmau, i hi haurà jornada de portes obertes als Museus de Banyoles.

Per al públic familiar, s'ha programat l'espectacle itinerant La llebre i la tortuga de la companyia de teatre Nu, que reviu la tradicional faula amb la col·laboració del públic i una xaranga que hi posarà la música en directe, en una activitat organitzada per Joventuts Musicals de Banyoles. L'espectacle es podrà veure al matí a la Vila Olímpica i a la zona de l'Estany i a la tarda, al barri de La Farga i al centre.

A partir de les 5 de la tarda, hi haurà audició de sardanes amb la Cobla La Principal de Porqueres, davant del camp de futbol nou. A 2/4 de 8 del vespre, a la plaça de les Rodes, se celebrarà la XXVI edició del Festival Folklòric Internacional, que comptarà amb la participació de l'Esbart Sant Martí de Barcelona, el Ballet Aragonés Baluarte i l'Esbart Fontcoberta, organitzat pel Foment de Banyoles.

A les 7 de la tarda, al Claustre del Monestir de Sant Esteve, el baríton Josep-Ramon Olivé i el pianista Francisco Poyato oferiran un recital de Lied. Olivé és una de les veus més sòlides del panorama líric català i el seu concert s'emmarca en la residència artística de l'Ateneu Centre Municipal d'Estudis Musicals, dedicat enguany a Beethoven en l'any del seu 250è aniversari.

La programació del diumenge es tancarà a les 10 de la nit al Club Natació Banyoles amb el concert de Gemma Humet, que s'ha erigit com una de les veus de més personalitat de l'escena musical catalana i que presentarà un recull de les cançons que l'han marcat, a més de peces que formaran part del seu nou disc.

Les Festes d'Agost de Banyoles es tancaran el dilluns 17 d'agost amb la tradicional cantada d'havaneres amb Els Pescadors de l'Escala a la plaça Xesco Boix.

El Punt Lila, a les xarxes socials
Coincidint amb les Festes d'Agost, l'Ajuntament de Banyoles promourà unes festes responsables per prevenir actituds sexistes o el consum d'alcohol entre els joves. Tot i que, atesa la situació actual no s'instal·larà un Punt Lila físic durant els actes de les festes, sí que s'ha dissenyat una campanya de prevenció per unes festes saludables per evitar actituds sexistes, sense agressions masclistes, racistes o LGTBIfòbiques. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que "aquest any hem volgut posar un èmfasi especial al fet que no toca ni ser racistes ni ser homòfob, volem unes festes totalment integradores".

La campanya, que es difondrà principalment per les xarxes socials, segueix una estètica similar al cartell de les Festes d'Agost. Tota la informació del Punt Lila es trobarà també al web festesbanyoles.cat, on també es podrà consultar el protocol en cas que es produeixi una agressió.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...