Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Primers establiments de Platja d'Aro en assolir el nou segell 'Safe Tourism Certified' a l'estat

Baix Empordà  -  26/07/2020  -  14:00

Implementació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant el Covid-19




El Càmping Valldaro i els establiments del grup Aromar situats a Platja d'Aro (hotels Aromar i Costa Brava i restaurants Aradi i La Riera) són els primers del municipi, i també pioners al conjunt del país, en l'obtenció del , un nou segell promogut per l'Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) com a prova de la implementació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant el Covid-19. Des de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró s'ha creat una línia de subvencions dotada amb 12.000 euros per assumir el 50% del cost de les auditories dels allotjaments locals que iniciïn els tràmits per validar aquesta acreditació.

El segell és de caràcter voluntari i té com a objectiu acreditar el compromís dels serveis turístics a l'hora de generar confiança als seus clients, col·laboradors i treballadors en la represa de l'activitat post Covid-19. Els nous protocols establerts, que engloben plans de contingència i plans operatius, han estat verificats per auditories externes i independents que acrediten un compliment íntegre de les directrius marcades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els establiments acreditats han implementat un exhaustiu pla de contenció que inclou un sistema de desinfecció íntegre, en el qual s'intensifiquen els processos de neteja de totes les zones i de totes les habitacions, tendes estables o bungalows i zones comunes. El pla també contempla l'impuls del nou sistema de check-in en línia, l'adaptació de la distribució dels espais per garantir la distància física i els aforaments, el desenvolupament de nous sistemes per garantir la seguretat alimentària, per a la protecció i la incorporació de material higiènic i sanitari com són els gels hidroalcohòlics i els equips de protecció individual per a treballadors, clients i col·laboradors. També un programa de formació per al conjunt de treballadors sobre els protocols adoptats i la integració de la nova figura del security manager dins l'organització com a responsable per assegurar el compliment dels protocols i les precaucions.

Aquest segell d'àmbit estatal s'afegeix a la iniciativa Punt Blanc que des de finals de maig acrediten també diversos establiments del municipi, assolida a partir d'una declaració de responsabilitat mitjançant la qual assumeixen la implantació del conjunt de mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols del Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya. Una iniciativa de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, els ajuntaments de la seva àrea de treball -entre ells Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró-, i el recolzament de les entitats relacionades -també l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró (ADEM)-. Un segell nascut a partir de la necessitat de donar confiança i seguretat als consumidors i reconèixer la tasca de l'empresariat, que rebrà l'assessorament i guia d'implementació per part de les entitats.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...