Notícies més llegides



Política


Girona

El PSC considera que el primer any de mandat de Madrenas és el pitjor que ha tingut Girona durant els anys de democràcia

Política  -  15/07/2020  -  15:30

Sílvia Paneque: "Si la conclusió de Madrenas d'aquest primer any és que la gestió del dia a dia ha estat correcte i que l'acció de govern està normalitzada a Girona, hi ha qui podria pensar que viu fora de la realitat"


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



El primer any de mandat acaba amb crítiques dures contra els partits que han ajudat a tenir estabilitat o han aprovat cartipàs, ordenances i pressupostos, han apuntat els socialistes. I el següent Plenari, Junts x Cat ha hagut de retirar dos punts importants de l'ordre del dia, perquè la majoria del Ple hi hagués votat en contra.

El PSC considera que el primer any de mandat de Madrenas és el pitjor que ha tingut la ciutat durant els anys de democràcia. La raó de fons dels socialistes és perquè consideren que Madrenas ha estat incapaç d'aconseguir una majoria coherent al Plenari, fet que comporta que no pot aprovar res de res des d'un govern en minoria. O escull els projectes d'altres grups polítics o bé la paràlisi del govern de Girona és absoluta, segons els socialistes.

Al fil d'aquestes argumentacions, els socialistes recorden que a l'últim Plenari els únics dos punts de certa importància varen haver de ser retirats de l'ordre del dia a l'últim moment per evitar d'haver d'assumir públicament que la majoria del Plenari els rebutjava. O bé, la valoració de Madrenas d'aquest primer any enduria el discurs amb tots els partits de l'oposició, fins i tot amb els que fins ara ha arribat a algun tipus d'acord, circumstància que no aporta esperança a una ciutat amb problemes sobre la taula, que requereixen acords transversals per solucionar-se, segons el grup municipal del PSC.

Sílvia Paneque, portaveu dels socialistes de Girona, s'ha mostrat convençuda que 18 regidors s'han mostrat absolutament crítics amb la feina feta per 9 regidors al Plenari.

"Aquest fet exigeix una reflexió molt profunda per part de tothom i els socialistes estem disposats a parlar-ne amb tothom. Hi estem obligats per situar Girona com a única prioritat", ha explicat la portaveu. A hores d'ara, el conjunt dels grups municipals a l'oposició han valorat com a molt greu tant la gestió del dia a dia del govern de Junts x Cat i han apuntat que Girona pateix manca d'un projecte sòlid de futur, han constatat els socialistes.

La resposta de Madrenas, han lamentat, tanmateix ha estat ratificar-se amb totes les decisions preses, fet que indica, segons els socialistes, que Girona continuarà patint manca de treball ordinari i falta d'una idea clara de ciutat. El parer del PSC de Girona és que aquesta situació de desorientació no es pot arreglar amb acords puntuals amb els uns i demà amb els altres i que Girona mereix una solució a la incapacitat absoluta fins a data d'avui per trobar una majoria coherent i que pugui tenir un camí de futur i una gestió del dia a dia eficaç per a la ciutat.

Madrenas va dir que "ningú no pot dir que no hem estat al dia a dia de les qüestions de la ciutat" i, per als socialistes, ningú no pot dir que les qüestions del dia a dia de la ciutat estan essent ateses. "La neteja de la ciutat hauria de ser millor i la seguretat ha de ser una prioritat absoluta. Es pot gestionar molt millor el problema de les ocupacions i la resposta social a la crisi pot ser més ambiciosa.

Girona hauria de tenir un govern fort, que vetlli pel dia a dia, que asseguri tenir una ciutat neta i endreçada, i que s'adoni que hi ha d'haver barris amb presència policial per garantir els drets de tothom", ha explicat Paneque. La portaveu socialista s'ha mostrat sorpresa que Madrenas hagi nomenat el contracte de neteja com a acció de govern. "Potser és perquè no ha pogut escollir una altra acció. Però la neteja avui és un dels problemes grossos a Girona i, a més, el contracte va ser prorrogat per Junta de Govern Local i hi ha seriosos dubtes que es pogués fer d'aquesta manera. El nou ni hi és i sí que l'esperem, però per a finals d'any", ha dit Paneque.


Autor: Redacció


#madrenas #psc #girona


#madrenas #psc #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...