Notícies més llegides





Lleida


Lleida

CaixaBank posa en marxa el primer caixer amb tecnologia de reconeixement facial a Lleida

Lleida  -  13/07/2020  -  18:45

L'entitat passarà a comptar amb un centenar de dispositius amb reconeixement facial, fet que la convertirà en una de les majors xarxes de caixers del món en l'aplicació comercial d'aquesta tecnologia biomètrica


Cai

Cai



CaixaBank posa en marxa a l'oficina Store Avinguda Catalunya de Lleida els primers dos caixers automàtics a la província de Lleida que compten amb tecnologia de reconeixement facial. El sistema és el primer posat en marxa per una entitat financera a nivell mundial per a realitzar reintegraments simplement reconeixent a l'usuari a través de la imatge captada per la càmera del terminal i sense haver d'introduir manualment el seu PIN.

El pla d'expansió té com a objectiu portar aquesta tecnologia a més de 30 oficines Store de tota Espanya, de forma que totes les comunitats autònomes disposaran com a mínim d'una oficina dotada amb aquest sistema i el parc total de caixers amb reconeixement biomètric de CaixaBank superarà els cent terminals. Actualment, l'entitat presidida per Jordi Gual i que el seu conseller delegat és Gonzalo Gortázar, ja compta amb alguns d'aquests caixers en funcionament a vàries oficines Store de Barcelona, així com també en els centres flagship "all in one" de Barcelona i València.

Quan culmini el pla d'expansió (previsiblement, a meitat de juliol de 2020), CaixaBank passarà a disposar d'una de les majors xarxes de caixers del món dotada de tecnologia de reconeixement facial aplicada de forma comercial, i de l'únic en el que aquest sistema biomètric compta amb un nivell de seguretat suficient com per a permetre realitzar reintegraments sense utilitzar el PIN.

Per a Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, "es tracta d'una aposta per les terres de Lleida, com una de les places en què instal·lar aquesta tecnologia tan pionera a tot el món, perquè els clients es puguin beneficiar d'aquests productes que estan entre els millors del món".

A més, prossegueix Masana, "en el context actual de la Covid-19, aquest projecte cobra especial rellevància, donat que permet reduir el contacte físic dels clients amb la superfície dels caixers, mesura que se suma a l'ús de les targetes contactless i que contribueix a reforçar la seguretat d'ús dels terminals".

Els clients de CaixaBank que vulguin utilitzar el reconeixement facial en caixers hauran de contactar amb el seu gestor per a realitzar el procés d'alta. No és necessari que siguin clients de l'oficina Store Plaça Ponent: poden tenir com a oficina de referència qualsevol altre centre.

A Catalunya també s'han instal·lat caixers amb reconeixement facial a Barcelona, Girona, Tarragona i Manresa.

Tecnologia que reforça l'experiència d'usuari i la seguretat

CaixaBank ha estat el primer banc del món en crear caixers en els que la tecnologia biomètrica està integrada amb eficàcia i seguretat tal que el reconeixement facial és suficient per a identificar al client al realitzar un reintegrament i, per tant, no se sol·licita un número PIN addicionalment. El caixer disposa del hardware i el software necessaris per a validar fins a 16.000 punts de la imatge del rostre de l'usuari, lo que garanteix una identificació totalment segura.

El reconeixement facial agilitza el procés d'identificació del client i li facilita realitzar reintegraments sense memoritzar múltiples contrasenyes. A més, en el context de la Covid-19, el sistema ofereix l'avantatge afegida de poder extreure efectiu dels caixers reduint al mínim el contacte amb la superfície del terminal, ja que el client no necessita usar el teclat. L'única vegada que ha de tocar el dispositiu és al seleccionar la quantitat d'efectiu que vol retirar, i això pot fer-ho amb un únic clic sobre la pantalla del caixer.

El sistema ha rebut el premi The Banker al projecte tecnològic de l'any a la categoria "Canals de prestació de servei" ("Delivery channels") dels The Banker Tech Project Awards 2019, que reconeixen els millors projectes desenvolupats per entitats financeres per la seva innovació y la seva contribució a la transformació tecnològica del sector bancari global.

CaixaBank, referència en transformació digital del sector bancari

La transformació digital i la innovació constitueixen un pilar estratègic de CaixaBank, que posa la tecnologia al servei dels clients i empleats. L'entitat financera compta amb 6,5 milions d'usuaris dels seus serveis de banca online, el que la converteix en el banc líder en clients digitals a España.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, el llançament d'imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per atenció al client.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. Aquest any, la revista nord-americana Global Finance ha destacat en els seus The Innovators Awards tres projectes de l'entitat per l'ús de la biometria en els serveis bancaris i per la contínua millora de la seva aplicació CaixaBankNow i del seu chatbot Neo. Al 2019, l'entitat fou reconeguda com la Millor Transformació Bancària a Europa Occidental per la revista Euromoney, i el Banc Més Innovador a Europa Occidental per la revista nord-americana Global Finance. A més, fou escollida com millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital als seus clientes als Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times.


Autor: Redacció


#lleida #caixabank


#lleida #caixabank






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...