Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

L’alcaldessa de Girona fa balanç del primer any de mandat del govern de la ciutat

Actualitat Girona  -  10/07/2020  -  14:32

Madrenas afirma que el govern ha treballat amb “responsabilitat i decisió” davant les tres crisis viscudes: l’onada de protestes contra la sentència dels presos polítics, el temporal Glòria i la pandèmia de la COVID-19


Balanç del primer any de mandat

Balanç del primer any de mandat



L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet balanç aquest matí del primer any de mandat del govern de la ciutat. L’acte ha tingut lloc al Saló de descans del Teatre Municipal i ha comptat amb l’assistència de tots els regidors de l’equip de govern, excepte el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, que per motius personals no hi ha pogut assistir.

En primer lloc, l’alcaldessa ha volgut destacar la gestió municipal davant les tres crisis que han succeït durant aquest primer any de mandat: l’onada de protestes contra la sentència dels presos polítics, el temporal Glòria i la pandèmia de la COVID-19. “Hem encarat aquests episodis amb responsabilitat, decisió i eficàcia. Hem pres les decisions sempre intentant minimitzar riscos per a la ciutadania, protegint les persones i garantint el bon funcionament dels serveis públics. El resultat ha sigut la comprensió i l’aplaudiment general del conjunt de la ciutadania, que és el que ens han fet arribar”, ha afirmat.

L’alcaldessa també ha volgut recordar que, a la pràctica, el govern no ha tingut ni mig any hàbil de relativa normalitat, on no s’hagi hagut de redistribuir recursos ordinaris a situacions extraordinàries. Davant d’això, ha agraït la feina de tots els regidors i treballadors municipals i ha realçat el treball que s’ha realitzat conjuntament entre àrees. A més, Madrenas ha destacat que arran d’aquests episodis s’ha reforçat el sentiment de comunitat a la ciutat, la solidaritat i l’ajuda entre veïns i veïnes. “Girona som tots i aquest esperit ha quallat entre la ciutadania”, ha subratllat.

Paral·lelament a la gestió d’aquestes crisis, el govern municipal ha seguit treballant pel dia a dia de la ciutat. Entre les actuacions que s’han dut a terme durant aquest any destaca la trentena d’actuacions que s’han realitzat per guanyar més espai pels vianants i les bicicletes; la posada en funcionament d’una nova estació de la Girocleta a Santa Eugènia; la nova zona d’aparcament de busos a Pedret per redistribuir l’entrada de turistes al Barri Vell; l’aprovació del contracte de manteniment de les escoles i dels equipaments públics; i l’ampliació dels serveis d’atenció per a la gent gran. En l’àmbit de la seguretat, s’ha implementat el nou model de policia de proximitat; s’han  col·locat les primeres càmeres lectores de matrícules a Montjuïc, Palau, Montilivi i la Creueta; i s’han iniciat campanyes de control contra l’incivisme, sobretot en tema de neteja i recollida d’escombraries.

A la via pública s’han realitzat més de 100 petites actuacions repartides per tots els barris de la ciutat, s’ha iniciat la reforma de la plaça dels Germans Sàbat; i s’han finalitzat les noves voreres de l’Avellaneda i la cruïlla de Reggio Emilia. En l’àmbit laboral, s’han ampliat els programes de formació laboral i les ajudes a les empreses per a la contractació; s’han engegat les primeres accions adreçades a la professionalització del sector cultural; i s’ha iniciat el Cluster Edificat. També s’han realitzat iniciatives socials i de gestió elèctrica per intentar regularitzar i reduir els talls de llum a Font de la Pólvora; s’ha millorat la tramitació electrònica de l’Ajuntament; i s’ha treballat en un nou model dels Pressupostos Participats.  

Mentrestant, s’ha dut a terme el nou contracte amb TMG; s’ha donat continuïtat a la redacció del nou contracte de neteja viària i de recollida d’escombraries de manera que aquest 2020 es puguin aprovar els plecs del nou contracte; i s’ha continuat treballant en un nou model de gestió de l’aigua perquè a finals d’any es pugui assumir la gestió directa del servei. També s’ha avançat en el Pacte Local d’Habitatge, que començarà aquest mes el seu procés de participació; i en el ple de finals de juliol es portarà a aprovació el Pacte contra la segregació escolar. També s’ha elaborat i presentat l’estudi sobre l’estat actual dels arbres de la Devesa; i s’ha aprovat inicialment l’ordenança dels patinets i la de tinença d’animals. Durant l’acte, l’alcaldessa també ha destacat que l’Ajuntament ha rebut 60 sol·licituds per convertir locals i baixos de la ciutat en habitatges.

Aquestes tres grans crisis excepcionals, úniques i inaudites en la història de la democràcia de Girona, viscudes en 12 mesos, no han sigut excusa per aquest govern ni pel consistori per continuar gestionant el dia a dia de la ciutat, per gestionar els serveis públics amb eficiència, per estar atents a totes les demandes veïnals i per començar a donar compliment del nostre programa electoral. Ens hem centrat i ho seguirem fent en la neteja, la seguretat, la via pública i la qualitat dels serveis públics”, ha explicat Madrenas. 

L’alcaldessa també ha volgut fer autocrítica i ha afirmat que “és difícil a vegades donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb la celeritat que es mereixen els veïns i veïnes, a causa moltes vegades de l’excessiva burocràcia que ens han imposat les lleis estatals”. “Hem de buscar maneres de ser més àgils, aquest és un deute pendent”, ha afirmat.

D’altra banda, l’alcaldessa també ha exposat els principals reptes que afronta ara la ciutat. Aquests són: la recuperació del comerç i turisme, sectors essencials per a l’economia de la ciutat que han quedat greument afectats per la crisi del coronavirus; el desenvolupament del programa “Girona Ciutat Tecnològica”; l’ampliació de plantilla de la Policia Municipal, que permetrà fer front a l’incivisme i a les ocupacions conflictives d’habitatges per part de col·lectius no vulnerables; i donar resposta a la crisi del coronavirus.  “Des de l’Ajuntament hi respondrem com vam fer amb la crisi anterior: tothom tindrà garantits els serveis bàsics, estarem al costat de la gent i treballarem especialment en àmbits com el servei d’ocupació, l’educació i la cultura com a eines de foment de la igualtat d’oportunitats”, ha exposat.

Finalment, Madrenas ha afirmat que el govern està en el bon camí en el compliment dels pactes del cartipàs i que ja s’han executat una part important d’aquests acords. També ha destacat que aquest ha estat el mandat dels “pactes, perquè així ho va explicitar la ciutadania a les urnes”. “Som garantia d’un govern seriós i fiable, que gestiona de manera impecable els recursos públics, que toquem de peus a terra, i que no prometem allò que sabem que no podrem oferir”, ha conclòs l’alcaldessa.


Autor: Redacció


#girona


#girona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...