Notícies més llegides





La Selva


Blanes

El Vescomtat de Cabrera ja compta amb la seva pròpia senyalització

La Selva  -  10/07/2020  -  12:22

En total s'han senyalitzat 37 elements i 5 rutes patrimonials a 12 municipis de la comarca de la Selva


Acte de presentació de la senyalització

Acte de presentació de la senyalització



Blanes ha acollit avui l'acte de presentació de la senyalització d'elements patrimonials i rutes d'autodescoberta que formen part del projecte 'Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera', que inclou una dotzena de municipis de la comarca de la Selva. Aquesta iniciativa, que s'ha efectuat durant el mes de juny i la primera setmana de juliol, servirà perquè els visitants puguin escollir entre cinc rutes conceptuals que resseguiran la història del vescomtat a partir de diversos àmbits temàtics: la guerra i la política a l'edat mitjana (ruta militar); el govern d'un territori medieval (ruta administrativa); la dimensió espiritual (ruta religiosa); preparats per als nous temps (ruta comercial) i descobreix el Vescomtat (coneixement i recerca).

El 'Projecte turístic cultural Vescomtat de Cabrera', executat pel Consell Comarcal de la Selva, té com a objectiu cabdal la posada en valor del patrimoni material i immaterial de la popular jurisdicció feudal del llavors Principat de Catalunya, generant d'aquesta manera una proposta conjunta que sigui capaç d'atraure nous públics culturals i turístics a través de la promoció de l'activitat cultural i econòmica.

La presentació

Durant l'acte de presentació d'aquest matí, que ha tingut lloc a la plaça de l'Església amb la participació d'un representant dels 12 municipis selvatans que hi participen, l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha accentuat la importància que té fer valdre el patrimoni històric i cultural: "Amb la posada en marxa d'aquesta nova ruta, Blanes continua en la línia que tant la ciutadania com els nostres visitants coneguin millor les nostres arrels". A més, el batlle selvatà també ha recordat que les noves rutes compartiran protagonisme amb altres iniciatives similars: "En l'actualitat a Blanes podem seguir rutes literàries que hem dedicat a grans escriptors com Roberto Bolaño o Joaquim Ruyra, i també podem conèixer el nostre patrimoni natural i elements culturals amb altres rutes".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que el projecte turístic i cultural és "un clar exemple de la visió de territori que té el Consell, ja que un dels seus trets més característics és el seu abast comarcal amb fort impacte territorial, perquè engloba un gran nombre d'elements patrimonials de la comarca i els dona a conèixer de forma conjunta". Balliu, que ha definit el projecte com "una oportunitat de futur", ha reconegut que a través d'aquest treball coral apareix "una oportunitat per créixer i posar en valor un llegat patrimonial arrelat a la comarca i amb molt de potencial".

En el marc d'aquesta presentació, s'ha fet també la descoberta d'un dels cinc tòtems de senyalització que hi ha a Blanes de la Ruta del Vescomtat de Cabrera, el que està situat a la plaça de l'Església. Seguidament, els gegantons de l'Esbart Joaquim Ruyra, amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Blanes, han interpretat el 'Ball de Garlandes'.

Lideratge del Consell

Des de l'any 2017 l'ens comarcal selvatà lidera l'execució del projecte 'Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera' amb estreta coordinació i gràcies a la col·laboració dels municipis participants: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sils, Susqueda i Vidreres. Aquest projecte es desenvolupa a través del cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc dels Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Després d'haver treballat inicialment en la conceptualització del projecte i amb la creació d'una imatge i una marca indentificatives, actualment les tasques estan focalitzades en la construcció del portal web que recollirà tota la informació del projecte i en la producció de diferents recreacions digitals, que permetran l'usuari endinsar-se i conèixer el Vescomtat a través del recurs visual


Autor: Redacció


#laselva


#laselva






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...