Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona multarà l’incivisme amb les escombraries al barri de Santa Eugènia

Actualitat Girona  -  30/06/2020  -  14:49

La mesura s’estendrà a altres barris de la ciutat com Sant Narcís i Pla de Palau


Contenidors Sta.Eugenia

Contenidors Sta.Eugenia



L’Ajuntament de Girona multarà les persones que llancin les escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia. La mesura s’aplicarà a partir de la setmana que ve en aquesta zona de la ciutat perquè és on s’han detectat més casos d’incivisme. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, han explicat avui en roda de premsa que aquesta mesura s’estendrà a altres barris de la ciutat com Sant Narcís i en alguns punts de Pla de Palau on existeix aquesta problemàtica.

Durant aquests dies, els agents ambientals han detectat les hores i zones de Santa Eugènia en les quals s’acumulen més bosses i residus a fora dels contenidors. “Segons la informació que han passat els agents ambientals, la Policia Municipal farà vigilància especial en aquests sectors i es multarà la gent que deixi escombraries fora dels contenidors”, ha afirmat l’alcaldessa. Agents de paisà controlaran els punts i sancionaran les accions incíviques amb multes de 60 euros o més. Paral·lelament, ja s’està elaborant l’estudi d’anàlisi de càrrega i d’ús de contenidors de Sant Narcís, el pròxim barri on s’aplicarà aquesta mesura.

El dispositiu va acompanyat d’una campanya de sensibilització i informació. “S’han contractat dues persones del barri, a través d’un pla d’ocupació, que faran treballs de sensibilització sobre la recollida selectiva i els voluminosos”, ha explicat el regidor Martí Terés.

Abans de posar en marxa aquestes mesures, l’Ajuntament de Girona ha reubicat alguns contenidors de Santa Eugènia per ordenar la zona i solucionar els problemes que els agents ambientals han detectat. La principal actuació ha estat retirar els contenidors lliures i concentrar-los en un únic punt amb totes les fraccions o donar més capacitat a algunes àrees. Per exemple, s’ha eliminat el punt del carrer del Costabona nº 49 i, a canvi, s’ha eixamplat el del nº 39. Al carrer del Montseny s’han retirat els contenidors de rebuig que hi havia als nº 39 i 47 i s’ha creat una àrea completa al nº 51. També s’ha eliminat el punt del Parc de Núria Terés i Bonet i s’ha ampliat el del carrer del Montseny nº77; s’han reordenat contenidors de paper entre el carrer de les Agudes i el carrer de la Maçana; i s’han retirat dues papereres on es deixaven bosses d’escombraries (una al carrer d’Orient nº 6 i una altra, al carrer de la Maçana nº 20). 

D’altra banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que s’ha obligat a reduir l’horari d’obertura de cinc bars del barri de Santa Eugènia pels sorolls i molèsties que els clients causen als veïns. La sanció durarà sis mesos i com a màxim demà es farà efectiva. Aquests establiments hauran de tancar dues hores abans del permès (de dilluns a dijous, l’horari es reduirà de les 2:30 a les 00:30; i el cap de setmana, de les 3 a la 1 h). També s’ha sol·licitat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que s’obligui a un d’aquests bars a tenir permanentment un responsable de seguretat perquè en alguna ocasió hi ha hagut aldarulls. 


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...