Notícies més llegides




Política


Madrid

Marc Lamuà: la democràcia exigeix respecte pels procediments de la democràcia

Política  -  23/06/2020  -  22:16

"Espanya permet la llibertat d'expressió i la dissidència, el que no permet és saltar-se les lleis democràtiques", explica el diputat del PSC al Congrés, Marc Lamuà


Marc Lamuà

Marc Lamuà



"Espanya no castiga la dissidència. Espanya, com qualsevol Estat democràtic, el que no permet és actuar per mitjans no democràtics", ha explicat el diputat del PSC al Congrés, Marc Lamuà, en resposta a la moció conseqüència d'interpel·lació de la CUP relativa a la postura del Govern de l'Estat en relació a la persecució de la dissidència política.

Lamuà ha destacat que "la dissidència no es persegueix a Espanya, sinó que es practica diàriament en aquest país", i ha assenyalat que a Catalunya i a la resta d'Espanya, hi ha hagut moviments de dissidència i lluites molt importants per consolidar drets consagrats.

El diputat del PSC ha recordat que els partits independentistes van perdre les plebiscitàries del 2015, i del 2019. "El 53% dels catalans vam votar a partits que no portaven la independència en el programa, i, no obstant això, vostès van tramitar la independència unilateral", ha subratllat Lamuà dirigint-se als partits independentistes.

El diputat ha advertit que "dir que no es permet la dissidència és com repetir que no hi ha llibertat d'expressió", i ha destacat que les forces independentistes s'han expressat de moltes maneres. "Manifestacions multitudinàries, ni un arbre sense plàstic, ni una rotonda sense estelada, ni un acte sense crits. No hi ha llibertat d'expressió? Per expressar-se, vostès s'han expressat de maneres molt diferents", ha insistit.

Durant la seva intervenció, Lamuà, ha recalcat que "aquesta moció exigeix que el poder polític s'immisceixi en el poder judicial, i des de Montesquieu, aquests comportaments no són definits com a democràtics". "Espanya no persegueix la dissidència, simplement la democràcia exigeix respecte per als procediments de la democràcia", ha afegit.

Així mateix, Lamuà ha recordat que les forces independentistes van trencar l'Estatut i només han vetllat pel 47% dels catalans."Han apuntalat els governs més retalladors i de dretes de la nostra història, i fins i tot en aquests moments tan compromesos dels últims mesos han anteposat el nacionalisme a la ideologia", ha conclòs.


Autor: Redacció


#psc #girona #marclamua


#psc #girona #marclamua





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...