Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Palamós recupera la totalitat de la platja de Pere Grau

Baix Empordà  -  22/06/2020  -  17:44

Es tracta d'una petita platja situada entre el dic d'abric del port comercial i les roques del Giber, molt a prop del far


platja de Pere Grau

platja de Pere Grau



Palamós ha recuperat la totalitat de l'espai de sorra i còdols de la petita platja de Pere Grau, situada en la zona exterior del port comercial "Fèlix Ribera Casamada", concretament entre aquesta infraestructura i la zona de les roques del Giber, just sota el tram del camí de ronda que li dona accés i que també connecta amb el far, a la Punta del Molí.

Bona part d'aquesta platja ha estat ocupada, des de fa dècades, per alguns dels blocs de formigó i pedra, que s'han utilitzat per a la protecció del dic de recer del port davant possible temporals que el puguin afectar.

Amb motiu de la realització de les obres de reforç d'aquest dic que actualment s'estan executant, s'ha restablert la secció del talús d'aquest primer tram del port que coincideix amb l'espai litoral de Pere Grau.

Els treballs realitzats han permès retirat els antics blocs que hi havia en aquest àmbit de la platja, mantenint la seguretat a tot el dic, que es garanteix plenament amb la reposició de blocs de formigó que s'ha realitzat a la resta d'aquest braç de protecció del port.

Amb aquesta acció s'ha permès treure tots els blocs que ocupaven fins ara aquest espai i recuperar la platja de Pere Grau en la seva totalitat.

En els darrers anys l'Ajuntament de Palamós ha realitzat diverses tasques de manteniment i millora d'aquest espai litoral, amb accions de neteja dels matolls acumulats en aquest àmbit que s'ha estès també en el manteniment del talús que envolta aquesta platja.

A banda, i de manera conjunta amb el Ministeri de Medi Ambient, també es va realitzar la millora del camí de ronda que dona accés tant a la platja de Pere Grau com al far, amb la restauració del ferm del sender i la ubicació d'una tanca de seguretat en tot el seu recorregut.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...