Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot crea una Oficina de Reactivació Econòmica per combatre els efectes de la Covid-19

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  19/06/2020  -  09:14

Aquesta és una de les 122 accions del Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació elaborat des de DinàmiG, aprovat ahir en ple




L'Ajuntament d'Olot, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i una quinzena d'administracions, institucions i entitats del territori, ha impulsat a través de DinàmiG la creació del Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació d'Olot i la Garrotxa, que es va aprovar ahir en ple amb tots els vots de tots els grups, excepte l'abstenció de la CUP.

La mesura, que consta d'un total de 122 accions i esdevé el primer que s'elabora a Catalunya d'aquestes característiques, es basa en un document que es divideix en tres àmbits. El primer dels quals, el Pla de Reactivació Econòmica, està format per cinc pilars bàsics, essent la creació d'una Oficina de Reactivació l'acció més rellevant. En aquest cas, es tracta d'una nova unitat dins de DinàmiG que vetllarà per la coordinació del Pla i estarà especialitzada i orientada a respondre les necessitats del teixit comercial i empresarial de la comarca garrotxina. D'aquesta manera, es vol centralitzar l'atenció, la gestió i la informació per a ciutadans i empreses en un sol punt. D'altra banda, dins d'aquest mateix àmbit també es treballarà per donar suport a les empreses i autònoms afectats; un Pla de Foment al Consum de Proximitat; la promoció del territori i el desenvolupament del turisme.

El segon eix és un Pla Especial d'Ocupació, que s'estructurarà en dos vessants: el Pla Especial d'Ocupació Covid-19 i el foment de l'ocupació de qualitat al territori. Finalment, el projecte disposa d'una tercera branca capital, anomenada com a 'eixos transversals', que conté la dinamització de projectes col·laboratius; la comunicació; el monitoratge i l'apartat 'Escriure el futur'.

Estudi previ

El Pla desenvolupat sorgeix arran d'un extens estudi i anàlisi de la situació econòmica i de les conseqüències que la crisi del nou coronavirus ha tingut en el teixit empresarial i social. L'objectiu, apunten fonts de l'Ajuntament, és el "d'afavorir la reactivació econòmica, acompanyar i donar suport a les empreses en aquest nou context, preservar el sector industrial de la comarca, impulsar projectes de transformació digital i tirar endavant un seguit d'actuacions que permetin potenciar un creixement saludable i sostenible, apostant per la creació de llocs de treball de qualitat, la reducció de les desigualtats i posant, en tot moment, les persones i les seves necessitats en primer lloc".

Així doncs, la iniciativa neix per "establir, encarar i definit els eixos estratègics i accions de futur per a la consolidació d'un territori més resilient, col·laborador i sostenible que pugui adaptar-se i anar un pas més endavant, donant resposta a les mancances i necessitats detectades arran de la pandèmia".


Autor: Redacció


#olot


#olot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...