Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

La ‘Barber Shop’ Il Figaro s’adapta als canvis

Alt Empordà  -  13/06/2020  -  16:49

La perruqueria ubicada a Figueres combat el coronavirus amb estrictes mesures d'higiene i desinfecció


Perruqueria Il Figaro de Figueres

Perruqueria Il Figaro de Figueres



Entrar a la perruqueria Il Figaro de Figueres esdevé un viatge entre els temps: d'una banda, la rusticitat que desprèn el local revestit amb fusta conjuga molt bé amb la llarga tradició d'aquest ofici, i de l'altra, els pentinats i les barbes que s'hi perfeccionen gràcies a la bona feina de l'italià Daniele Cagnazzo ressegueixen amb concreció les últimes modes i tendències. Aquesta capacitat d'adaptació, precisament, ha permès a l'establiment aguantar dempeus la crisi sanitària provocada per la Covid-19. "Hem obert amb molta precaució i amb sistemes de neteja i desinfecció constant", assenyala en Daniele, que reconeix que les mesures, necessàries, també els "costa un esforç i temps increïble", a part que tampoc els permet treballar amb un aforament complet, com fins abans de la pandèmia.

"La neteja sempre ha format part del nostre treball, però ara estem parlant d'una desinfecció total", afegeix el perruquer, que malgrat les circumstàncies contempla noves oportunitats sorgides del context vigent: "Hi veig una part bona, en tot això: hi ha una oportunitat de captar clients nous. Si jo tinc la perruqueria amb una constant neteja de desinfecció, això només pot provocar bones crítiques". De fet, durant aquests dies després de la reobertura, Cagnazzo ha rebut les lloances de professionals sanitaris que són clients seus des de fa temps, com ara metges, infermers o odontòlegs. "M'han felicitat de com porto les tasques de neteja i ells s'han sentit a gust a casa meva, i al final això és la gran recompensa de tot l'esforç que estem fent aquestes setmanes", apunta.

La neteja al local, ubicat al carrer Vilafant de la capital alt-empordanesa, s'ha mantingut impol·luta des del dia que va tornar a alçar la persiana, i el que ha canviat més és, en definitiva, l'actitud de la clientela. Així ho concreta en Daniele, que explica que del "temor" inicial durant els primers dies de la desescalada s'ha passat a un "relaxament" palpable. "Per un costat, tota la preparació que realitzem a la botiga els hi dona confiança, i de l'altre els meus clients confien plenament en la meva professionalitat després de trenta anys en el sector", detalla el perruquer abans de projectar un altre missatge, igualment important: "Tot això no només ho faig per la clientela, ho faig perquè és el meu deure com a professional i també ho realitzo per no posar en perill ni a la meva família ni a mi mateix".

Segons considera l'estilista italià, amb l'arribada de la tardor el coronavirus pot tornar a aparèixer amb més contundència que a l'estiu, però en aquest cas hi haurà un punt a favor remarcable: "Hem après molt sobre com afrontar aquesta situació, estarem més preparats. El més important és no perdre la força de voluntat, cal lluitar i mirar endavant". "No em fan por els reptes, al contrari, a mi em fan més fort. S'ha de ser positiu i optimista, perquè ser negatiu no serveix per a res ni a ningú", conclou.

Un estil ben definit

Il Figaro va fer un pas ferm cap endavant l'any 2018, quan va estrenar l'actual local de Figueres, un espai que transmet una imatge de barberia autèntica i genuïna. Des d'allà, Cagnazzo treballa de manera incansable per assolir un objectiu molt clar: "el que jo vull és transportar la moda italiana a Catalunya". I de ben segur que aquesta fita s'està assolint amb molt bons resultats, atesa la cada vegada més consolidada cartera de clients, entre els quals algunes cares ben conegudes, com ara el pilot de MotoGP, Maverick Viñales. "Fa trenta anys que treballo en aquest sector i des dels inicis a ara hi ha hagut una gran evolució. El món de la perruqueria ha canviat i s'ha modernitzat molt, sigui amb relació als productes, a les eines o a la mentalitat de la gent", conclou en Daniele, qui també ha treballat a la seva Itàlia natal o a Alemanya.


Autor: Redacció


#imatge #perruqueria #barbershop #barber #figueres


#imatge #perruqueria #barbershop #barber #figueres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...