Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Tossa, amb residència geriàtrica vestida de verd

La Selva  -  01/06/2020  -  09:47

El centre “Túrsia” continua sense casos de Covid-19


Residència geriàtrica de Tossa

Residència geriàtrica de Tossa



La residència geriàtrica “Túrsia” de Tossa, amb 35 usuaris residents i 29 treballadors, 4 dels quals confinats amb els usuaris residents des de l’inici de la pandèmia sanitària, continua essent un geriàtric “verd”, és a dir, sense casos de Covid-19. L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, afirma que “ha estat gràcies a l'esforç titànic dels professionals del geriàtric, sempre al peu del canó d'ençà que la direcció, ja a la segona quinzena de gener, va començar a alertar de la situació que veia a venir. Tots a una i amb total suport de l'equip mèdic de referència que, sota el seu criteri, va derivar usuaris residents a l'hospital, sense cap discriminació d'edat, quan ho va creure necessari per a qualsevol patologia que tenien”. “Ara més que mai, aquell col·lectiu que la societat mirava de reüll s'ha de posar sobre la taula i valorar la tasca que fan cuidant i protegint els nostres avis, una feina molt poc reconeguda i no poques vegades ingrata amb unes condicions laborals precàries. Com a alcaldessa, em sento orgullosa que hagin vestit de color verd la residència geriàtrica de Tossa i espero que la desescalada es faci de la millor manera”, afegeix Colom.

I és que a partir d'avui dilluns, amb l'entrada a fase 2 del desconfinament, es permeten les visites al centre amb una sèrie de restriccions a complir:

- Una visita per setmana amb cita prèvia trucant al 609916059.

-Les franges horàries són: 10.30-11.00; 11.15-11.45; 12.00-12.30; 15.45-16.15; 16.30-17.00; 17.15-17.45; 18.00-18.30, de dilluns a divendres. Els dissabtes només en franges de matins.

-La visita pot durar un màxim de 30 minuts i només un familiar per usuari resident.

-De moment, no es pot tocar, donar abraçades i petons als usuaris residents i s'ha de mantenir una distància de 2 metres.

-S'ha de portar mascareta quirúrgica i guants. Els guants han de ser nous i es posaran just abans de fer la visita. La residència geriàtrica proporcionarà gel per fer el rentat de mans.

-Un professional estarà pendent que es compleixin les normes de visita.

L'alcaldessa vol agrair la feina de l'equip del geriàtric de Tossa, "que durant molts anys ha estat en l'anonimat i segueix tenint cura d'un col·lectiu molt vulnerable. Des de l'ajuntament seguirem treballant i donant suport al personal, als usuaris residents i a les visites perquè els nostres avis puguin tornar a fer abraçades a tots els seus estimats, no oblidant mai que no es tracta d'un problema individual, sinó de tota la comunitat. No podem abaixar la guàrdia i hem de continuar amb les estrictes mesures de prevenció i protecció. Finalment, Colom conclou que "necessitem de la col·laboració de tothom perquè la residència geriàtrica de Tossa continuï essent un centre verd".


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...