Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Castell-Platja d’Aro presenta un paquet de cinquanta mesures per a la reactivació post-Covid

Baix Empordà  -  28/05/2020  -  20:01

El document de l’Ajuntament recull quatre eixos bàsics de treball: la reactivació econòmica i local, la seguretat i la mobilitat, el suport a les persones i la viabilitat financera i l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament


Maurici Jiménez

Maurici Jiménez



El reinici socioeconòmic de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, així com el Pla de Viabilitat Financera de l’Ajuntament, s’impulsaran a través  d’un paquet de mesures que s’enfila fins a les 50 accions. Així ho ha explicat aquesta tarda l’alcalde del municipi baix-empordanès, Maurici Jiménez, a través d’una compareixença en directe a Facebook, on ha subratllat que des de la localitat s’ha “atacat una emergència de la manera que ens tocava fer, vetllant per la seguretat dels nostres veïns”. “La situació va a millor, però això encara no s’ha acabat. Estem superant una fase d’emergència sanitària, però ara toca actuar per fer front a una emergència socioeconòmica”, ha ressaltat el batlle, qui també s’ha mostrat moderadament optimista amb relació a la temporada estiuenca: “Crec que tindrem un estiu millor del que ens pensem, i sens dubte molt millor del que ens pensàvem un mes enrere”. 

Les mesures

Al marge de les accions que ja s’estan executant avui dia per reduir el primer impacte de la crisi provocada per la Covid-19, des de l’Ajuntament s’ha treballat en la definició de línies estratègiques i en l’adopció de diverses mesures que permetin pal·liar els efectes negatius sobre el teixit empresarial i els col·lectius més vulnerables de la població en els pròxims mesos. 

En concret, el document consensuat per les diferents àrees i unitats del consistori platjarenc consta de quatre eixos de treball: la reactivació econòmica i local, la seguretat i la mobilitat, el suport a les persones, i la viabilitat financera i estabilitat pressupostària de l’Ajuntament en el marc del mandat 2019-2023. Aquests eixos de treball, en el seu conjunt, estan valorats en 4,3 milions d’euros. 

Pel que fa al primer bloc, el que fa èmfasi a la reactivació econòmica i local, està formada per 29 mesures. Entre les diferents mesures, destaca la creació d’una campanya de promoció exterior de la imatge de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró com a municipi adaptat a la nova normalitat, amb campanyes específiques a determinar amb els agents socials econòmics i amb la participació en les campanyes territorials de la marca Empordà i del Patronat de Turisme de la Costa Brava, una acció que té un cost de 120.000 euros. No obstant això, no es tracta de la partida més elevada, ja que això recau d’altres iniciatives com el Pla d’Ajuda al sector de la construcció local mitjançant un programa d’inversions en obra pública (450.000 euros); la reducció/bonificació del 25% de la taxa d’escombraries industrials no essencials (220.000 euros); la reducció/bonificació del 55% de la taxa d’ocupació en domini marítimo-terrestre d’hamaques, xiringuitos, esports nàutics i camps de boies (200.000 euros) o la creació de la subvenció a activitats per a l’adaptació a la Covid-19 (140.000 euros). D’altra banda, el paquet de mesures també contempla la creació d’una APP que permetrà la creació de campanyes de promoció sectorial o de temporada, la reserva horària en establiments i un ‘marketplace’ de productes i serveis locals.

Amb referència al segon bloc, centrat en la seguretat i mobilitat i compost per 9 mesures, ressalta la partida destinada a la creació de la figura de l’informador municipal vinculat a seguretat ciutadana, amb un equip total de 35 persones que tinguin la funció de resoldre dubtes i recomanar accions per a la millor de la seguretat de les persones. La posada en marxa d’aquest personal uniformat, que tindrà connexió directa amb la Policia Local, costarà 235.000 euros.  D’altra banda, des de l’Ajuntament també valoren la reordenació de la mobilitat en zones de màxima afluència de visitants per garantir el distanciament recomanat de dos metres (50.000 euros); la creació d’àmbits al voltant de les platges que promoguin limitacions d’aforament i garanteixin el distanciament de seguretat (10.000 euros) o la creació d’una campanya de comunicació local del municipi com a entorn preventiu, amb dispensadors de gel hidroalcohòlic, informació en elements publicitaris o vinils en via pública, entre altres mesures (10.000 euros). 

Pel que fa a l’eix focalitzat en el suport a les persones, aquest està format per una desena de mesures i un pressupost total de 235.000 euros. Entre d’altres, s’inclouen accions com ara ajudes al lloguer per a famílies (50.000 euros); ajudes d’emergència social i reforç en les actuacions en els serveis d’ajuda a domicili (50.000 euros); un suplement en la partida destinada a beques socials i beques menjador (60.000 euros) o un suplement en la partida per al Banc d’Aliments (50.000 euros). 

Finalment, en el bloc destinat a la viabilitat financera i l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament en el mandat actual, i per tal de compensar parcialment la previsió de davallada d’ingressos provinents de l’impost de Construcció i Obres amb relació a la previsió que es va consignar en el pressupost inicial de 2020 (2 milions d’euros), es preveu sol·licitar al Banc Sabadell que la quota d’amortització de l’any 2020, del préstec de nominal 7.307.000 euros, per un import de 730.700 euros es carregui durant la resta d’anys que falta per cancel·lar l’operació. D’altra banda també es contempla l’aplicació dels Romanents Lliures de Tresoreria per a Despeses Generals (RLTDG) pendents d’aplicar, per un import de 1.548.700 euros, per cancel·lar el préstec de La Caixa d’import nominal de 3.200.000 euros. Amb aquesta amortització anticipada s’aconseguirà reduir quotes d’amortització en 640.000 euros anuals els anys 2021 i 2022, i de 320.000 euros el 2023.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...