Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Primers treballs de càlcul per a la reforma del Passeig Marítim de Platja d'Aro

Baix Empordà  -  27/05/2020  -  16:39

La intervenció serà aquesta setmana i es reposarà la sorra de les rasses immediatament




El dilluns 25 de maig van començar els treballs de validació de càlculs per a la futura reforma de l'extrem sud del Passeig Marítim de Platja d'Aro, el més afectat pels danys del temporal Glòria. La intervenció, a càrrec del Servei Provincial de Costes de Girona del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, duraran una setmana o 10 dies, i s'efectua sobre la Platja Gran amb l'excavació de rases a la sorra, que serà reposada immediatament.

Els treballs definitius de reforma de 550 metres entre el Passeig Ridaura i l'Avinguda Reina Fabiola es preveuen per a la segona quinzena de setembre, ja que l'estat d'alarma ha fet inviable l'inici i culminació de l'obra abans de l'estiu com estava previst.

Per afrontar aquest endarreriment l'Ajuntament, va impulsar i culminar fa unes setmanes -quan es va permetre el reinici de les obres públiques- el condicionament de la façana marítima tot redistribuint la sorra de la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca, perquè estiguin a punt per a temporada de bany, que oficialment comença dissabte 6 de juny. Uns treballs que s'afegeixen a la tasca prèvia i inicial de retirada de la sorra acumulada sobre el mateix Passeig Marítim que hi havia abocat el Glòria. Justament el pas del temporal va posar de manifest la marca de suport estructural en la base d'un passeig construït entre 1985 i 1990, directament sobre la sorra que abans arribava a tocar dels edificis.

La força de l'onatge va descalçar-lo, tot provocant l'ensorrament o desaparició de la primera línia de llosa i dels escalons d'accés a la sorra, i també generant un voladís sobre una platja d'entre 3 i 5 metres d'alçada (que la recent redistribució de la sorra ha compensat provisionalment). Per això el projecte final, valorat en 1,8 milions d'euros amb una aportació municipal de 750.000, és una reforma global amb la perspectiva d'evitar que temporals futurs produeixin la mateixa situació.

Alhora també marcarà el camí de futur del nou tram de Passeig Marítim que s'ha de construir, més al sud, per enllaçar-lo fins a Port d'Aro (i que inclou una passera sobre el Ridaura) i també les pròximes reformes en la seva besant nord, en un pla plurianual d'intervenció i inversió.

La proposta que s'executarà és la instal·lació d'un mur de rocalla amb prou profunditat i per sota de nivell del mar, per evitar que es pugui descalçar. També es redistribuiran 20.000m3 de sorra de la platja, conjuntament amb noves aportacions de l'interior de mar de la zona de la desembocadura del Ridaura, per connectar el Passeig Marítim amb la platja, si bé es contempla la instal·lació d'accessos amb escales i rampes per superar, si s'escau, el diferencial d'alçada en algun punt o davant futurs moviments naturals de la sorra. La intervenció suposarà una reducció variable de l'amplada del passeig, possibilitant el soterrament d'instal·lacions de serveis a la zona per a vianants, en lloc de la sota la sorra de la platja i progressivament es retiraran els grans fanals sobre la sorra amb la voluntat de configurar l'espai des d'una òptica més naturalitzada. Alhora també es podrà de definir la nova capa superior del Passeig Marítim (per exemple fent-la més llista i transitable) i també com han de ser el nou mobiliari urbà i d'enjardinament.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...