Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Tossa regularà l'aforament a la Vila Vella i posarà controls termomètrics a l'entrada de la població a l'estiu

La Selva  -  20/05/2020  -  10:46

El municipi de la Costa Brava és el que ha registrat un menor nombre d'infectats per Covid-19 en relació al nombre d'habitants


Tossa de Mar

Tossa de Mar



Arran de la nova realitat sorgida a causa del Covid-19, Tossa regularà l'aforament dels espais més visitats del municipi, com per exemple l'accés a la Vila Vella, emblema turístic per excel·lència de la població.

L'Ajuntament treballa amb un sistema tecnològic per fer controls als punts d'entrada del recinte emmurallat. Els veïns residents a l'interior de la Vila Vella estaran exclosos d'aquests controls. Amb aquesta iniciativa es vol controlar un possible excés de visitants a punts concrets, com ara l'entrada al museu, el far o a l'estàtua d'homenatge a l'Ava Gardner.

D'altra banda, una de les mesures que també s'està treballant és la ubicació de punts de control termomètrics a l'entrada de la localitat o en els punts d'aparcament. En aquest cas, el fet que el 100% de l'accés a Tossa es limiti pràcticament a les carreteres que connecten amb Lloret i Llagostera fa més fàcil una acció d'aquestes característiques. En aquests controls, també s'hi podrà oferir informació turística o de seguretat sanitària.

Tanmateix, l'Ajuntament està enllestint una solució tecnològica, mitjançant una App, que permetrà la gestió dels espais i ajudarà als turistes a decidir què fer i per on anar, amb l'objectiu de descongestionar les zones més concorregudes. Els usuaris de la App podran passejar amb tota la informació sobre les densitats i conèixer de primera mà l'accessibilitat i mobilitat dels espais.

L'alcaldessa Imma Colom explica que "és important donar tranquil·litat i seguretat als residents, visitants i propietaris de segona residència de Tossa. No hem de donar la sensació d'excessiu control, però si oferir facilitats i marcar unes pautes per mantenir el municipi lliure de contagis i aconseguir, a més, que gaudeixin de la tranquil·litat i els encants naturals de la vila". Cal recordar que Tossa és el municipi que ha registrat un menor nombre d'infectats per Covid-19 en relació al nombre d'habitants, amb menys d'una vintena de casos -fins a dia d'avui- en una població de prop de 6.000 habitants. Colom conclou que "estem a l'espera del que marqui el govern per ajustar les nostres propostes i acabar d'implementar les mesures que ens exigeixin".

Reactivació turística

Des de fa setmanes, l'equip de govern de Tossa, format per Junts Per Tossa, Endavant Tossa i Esquerra, ha creat diverses taules de treball amb els sectors econòmics, socials i culturals de la població. El motiu d'aquesta iniciativa ha estat el d'informar i també escoltar els suggeriments dels diferents sectors, amb l'objectiu de posar en pràctica accions de consens. A banda de les mesures d'ajuda econòmica a famílies, treballadors i empresaris, s'està treballant per tal de determinar com ha de ser Tossa després del Covid-19 i en quin grau s'haurà de reformular i adaptar al futur.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...