Notícies més llegides




Salut


Girona

L'atenció als pacients pediàtrics retorna a l'Hospital Trueta a partir de dilluns que ve

Salut  -  08/05/2020  -  12:34

Des del 28 de març aquesta activitat s'havia traslladat a l'Hospital Santa Caterina de Salt


Hospital Trueta

Hospital Trueta



Després de quasi un mes i mig, el proper dilluns 11 de març l'activitat assistencial de pediatria retornarà a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Des del 28 de març tota l'activitat de pediatria (excepte neonatologia) ha quedat concentrada a l'Hospital Santa Caterina de Salt, centre que s'ha fet càrrec de tota l'atenció dels infants de l'àrea del Gironès, Pla de l'Estany i Selva Interior, tant pel que fa a les urgències com l'hospitalització i de la resta d'activitat, així com dels pacients derivats pels hospitals comarcals de la Regió Sanitària Girona. Així, el dilluns a les 8h es posaran en marxa les urgències de pediatria del Trueta, però els nens que hi hagi ingressats al Santa Caterina acabaran la seva hospitalització allà.

Aquesta mesura es va prendre després que l'atenció pediàtrica hospitalària veiés reduïda notablement la seva activitat i davant l'oportunitat que el trasllat donava de reconvertir els espais de pediatria en unitats de crítics per fer front a l'increment de pacients de gravetat que hi ha hagut durant la pandèmia. D'una banda, la reducció de pacients crítics i, de l'altra, la posada en marxa de la nova unitat a la planta 9aB, han permès tancar les UCI provisionals que s'havien obert a la zona d'urgències pediàtriques i a la planta d'hospitalització de pediatria (la 2, 5 i 6) i recuperar així l'activitat pediàtrica. Durant aquesta setmana passada s'han realitzat higienes a fons en aquests espais, així com de les instal·lacions de clima, per tal de poder recuperar atendre els infants amb total garantia.

Gran part de l'equip de pediatria, tant metges com infermeres, es van desplaçar a l'Hospital Santa Caterina on han estat desenvolupant la seva feina durant aquest mes i mig, fent equip amb els professionals que hi ha normalment al centre.

Per altra banda, quatre dels pediatres que normalment porten l'UCI Pediàtrica i Neonatal, es van incorporar a l'equip de professionals que donava suport als metges intensivistes del Trueta, dels quals ara ja només en queden dos.


Autor: Redacció


#girona #trueta


#girona #trueta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...