Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Castell-Platja d’Aro convoca el novè Premi Jordi Comas de Recerca Local

Baix Empordà  -  07/05/2020  -  21:50

El guardó està dotat amb 4.500 euros i les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 5 d’octubre d’aquest any


Llibres recerca

Llibres recerca



L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, a través de la Biblioteca Mercè Rodoreda del municipi, ha convocat el novè Premi Jordi Comas de Recerca Local, un guardó dotat amb 4.500 euros que aniran destinats al millor projecte inèdit d’investigació que pugui convertir-se, més endavant, en un treball de recerca sobre la localitat baix-empordanesa en qualsevol àmbit: des de la geografia o la història fins a l’aspecte econòmic, turístic, social, esportiu, cultural, mediambiental, biogràfic o folklòric, entre altres temàtiques. Els premis adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), qui va ser empresari del sector de l'hostaleria i la restauració, a més d’estar vinculat a diverses entitats turístiques i econòmiques i, també, a l’administració pública.

Els projectes es poden entregar fins al 5 d’octubre a la mateixa biblioteca municipal i, poc després, el 20 de novembre, es farà públic el veredicte. El treball vencedor haurà de tenir una extensió d’un centenar de pàgines i suport fotogràfic o gràfic, i caldrà lliurar-lo un any més tard, amb temps límit fins al novembre de 2021. Pel que fa als treballs no premiats, existeix la possibilitat que puguin ser valorats en futures edicions de la convocatòria sempre i quan els autors així ho autoritzin, tot i que es donarà prioritat a les propostes de l’edició en curs. 

La beca, per fases

Pel que fa a la concessió de la beca, aquesta s’efectua en dos moments: durant el lliurament del premi (2.000 euros) i un cop presentat el treball final i s’hagi obtingut el vistiplau del jurat (2.500 euros). En aquest cas, el consistori pot publicar el treball en format de llibre -sigui l’obra completa o una síntesi-, com ja s’ha fet amb quatre edicions del premi, que seran sis perquè n’hi ha dos més que estan en curs.  

El projecte

Amb referència al projecte, ha de tenir una extensió màxima de 10 pàgines, on s’haurà de precisar els objectius, la metodologia que se seguirà, el pla de treball, les fonts d’informació i la bibliografia utilitzada. La participació, per la seva banda, pot ser a caràcter individual o col·lectiu, i farà falta adjuntar el currículum de l’autor o autors. Tots aquests projectes seran valorats per un jurat format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, Josep Amat; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles, i el director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch. 

La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la vuitena edició, l’any 2019: Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro, presentat per Alfons Tauler i Cama. Prèviament, han estat guardonades les propostes: El comerç de la sorra de Carles Torrent i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució de Josep Víctor Gay Frías i Carlus Gay i Puigbert (2018); Radio Mi Amigo de Joan Perich i Romero (2017); La Vall d’Aro en temps dels avis, el patrimoni enològic immoble de la Vall d’Aro, de Jaume Badia i Matas (2015); S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat- jardí de Castell-Platja d’Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo (2014); Deutors i creditors a l'Edat Mitjana · El rol del crèdit a la comunitat rural de la Vall d'Aro al segle XV de Xavier Marcó; i Guerra i revolució a Castell- Platja d’Aro, de Jordi Bohigas (2013) i Nit d'Aro. L'evolució de les sales de festes i discoteques a Platja d'Aro, de Xavier Castillón (2012).


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...