Notícies més llegides




Salut


Girona

El 85% de les higienes de mans entre els professionals de l'Hospital Trueta es fan amb solució hidroalcohòlica

Salut  -  05/05/2020  -  18:32

Avui és el Dia Mundial de la Higiene de mans, una pràctica que es promociona des de fa anys a l'hospital i als centres d'atenció primària




Avui se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una pràctica impulsada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i que des de fa anys promocionen l'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona i els centres d'atenció primària. L'episodi de Covid-19, que requereix una exhaustiva higiene de mans per evitar contagis, ha provocat un important augment del compliment d'aquesta pràctica entre els professionals.

De l'observació realitzada entre el Grup d'Higiene de Mans de 1.885 oportunitats d'higiene per par de professionals de totes les categories durant els quatre primers mesos de l'any, s'ha observat que el 85% d'aquestes higienes s'han practicat amb solucions hidroalcohòliques i que el 15% amb aigua i sabó.

Aquesta pandèmia ha anat bé per què "la població general conegui les mesures de transmissió de les infeccions i com d'important és la higiene de mans", indica la Dolors Doménech, infermera del Servei de Medicina Preventiva, especialista en higiene de mans. Així, la Covid 19 haurà tingut un impacte molt important pel que fa al "reconeixement de la importància de la higiene de mans per a la prevenció dels contagis".

Des de l'any passat al Trueta s'està utilitzant de manera rutinària una app que té per objectiu valorar el nivell de compliment amb què els professionals assistencials fan la higiene de mans en les situacions que recomana l'Organització Mundial de la Salut.

Degut a les mesures d'aïllament i prevenció de contagis, aquest any no s'han pogut dur a terme els tallers de promoció d'higiene de mans que habitualment es feien en el Dia Mundial. L'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, gràcies a la motivació dels professionals i les tècniques que s'hi utilitzen, el Trueta és un dels hospitals referents en aquesta matèria i, des de fa més de 10 anys, du a terme una tasca important de promoció, adreçada tant a professionals com a usuaris.

Hi ha evidències de què les superfícies d'alt contacte són dels llocs on els virus persisteixen durant més temps, uns espais que són tocats pels mateixos professionals i usuaris. La higiene de mans està demostrada com l'acció més efectiva per evitar que les mans actuïn com a vector en la transmissió d'infeccions. Tant l'OMS com els Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) concedeixen a aquesta acció un grau d'evidència científica màxim.


Autor: Redacció


#trueta


#trueta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...