Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

A partir d'avui és obligatori l'ús de mascaretes per als usuaris de transports públics

+ Notícies  -  04/05/2020  -  12:47

En busos i trens es podran ocupar com a màxim el 50% de les places disponibles




A partir d'aquest dilluns és obligatori l'ús de mascaretes al transport públic. Segons les noves instruccions del govern, els usuaris dels serveis de bus i taxi i transport ferroviari, aeri i marítim han d'anar protegits amb mascaretes que els cobreixin el nas i la boca per evitar la propagació del coronavirus. Per facilitar el compliment de la mesura, el govern repartirà 14 milions de mascaretes.

En el cas dels treballadors, els qui tinguin contacte directe amb els viatgers també s'hauran de cobrir la cara i tenir accés a solucions alcohòliques per a la higiene de mans.

A més, serà també obligatori portar mascaretes en els vehicles privats quan hi hagi persones que no conviuen a la mateixa llar. Els turismes de fins a noi places poden dur un màxim de dos passatgers per cada fila addicional.

Segons la normativa, en els transports privats particulars i privats complementaris -és a dir, els vehicles d'empreses l'activitat principal dels quals no és el transport de mercaderies, com un camió de transport d'una cervesera, per exemple- de fins a nou places, inclòs el conductor, podran portar dues persones per cada fila de seients, sempre que utilitzin mascaretes i respectin la màxima distància possible entre els ocupants.

Si el vehicle només té una fila de seients (cabines de vehicles pesants o furgonetes, per exemple), hi podran viatjar un màxim de dues persones, sempre amb mascareta i mantenint la màxima distància possible.

Transport terrestre

Pel que fa al transport públic regular en què tots els ocupants hagin de viatjar asseguts, no podran ser ocupades més de la meitat de les places disponibles. A més, en els autobusos es mantindrà sempre buida la fila posterior al seient del conductor.

En el cas dels metros i busos en què hi ha espai per anar dret, la referència serà l'ocupació de la meitat de les places assegudes i un màxim de dos viatgers drets per cada metre quadrat.

A les entrades i sortides d'espais com estacions o aeroports es recomana sempre evitar aglomeracions, mantenint les distàncies de seguretat i les mesures d'higiene.

 

 

 

 


Autor: Redacció


#transport #mascareta


#transport #mascareta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...