Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona viu el seu Sant Jordi més buit

Actualitat Girona  -  23/04/2020  -  21:26

Les activitats telemàtiques han substituït els llibres i les parades de roses, donant lloc a una imatge desèrtica en ple confinament per la Covid-19


Glòria Sánchez / GN

Glòria Sánchez / GN



Lluny del seu aspecte esplendorós de cada 23 d’abril, la ciutat de Girona ha viscut avui el seu Sant Jordi més buit. Ni llibres, ni roses, ni tampoc la gernació habitual de gent als carrers i a les places. La crisi sanitària originada per la Covid-19 ha convertit la capital de la demarcació, un dels focus principals de la festivitat de la Diada al país, en un indret irreconeixible. Només feia falta observar la Rambla Llibertat [a la imatge], un punt neuràlgic majúscul d’aquesta data, per constatar, un cop més, que estem vivint moments excepcionals. 

Malgrat aquest context, però, la festa s’ha viscut de portes cap endins. Una de les principals promotores de la jornada d’avui han estat les biblioteques de la ciutat, que més enllà de recomanar llibres per a tots els gustos durant el dia també han celebrat activitats telemàtiques. En concret, els equipaments han rebut més de 140 visualitzacions als seus canals de Youtube en les propostes ‘Capsa de paraules’ i l’hora del conte ‘La Cecília busca el drac!’. Paral·lelament, durant tota la Diada de Sant Jordi les biblioteques també han seguit reivindicant la iniciativa ‘Llibreries Obertes’, per tal de fomentar la venda en línia de llibres a les llibreries de proximitat de la ciutat.

Art des de casa

Una altra proposta destacada ha estat la que han brindat els alumnes del Centre Cultural La Mercè, que han col·laborat amb la celebració del dia del llibre i la rosa des de casa a través de l’art. En aquest sentit, han fet arribar a l’Escola Municipal d’Art desenes de treballs relacionats amb la festivitat d’avui, una proposta emmarcada amb l’etiqueta #ArtEnTempsDeDesconfinament que estava dirigida als mateixos estudiants, però també a tothom qui hi ha volgut participar des del seu domicili. Durant el dia, els participants han creat punts de llibre, però també han dibuixat roses, han il·lustrat contes o, fins i tot, han fet un llibre-acordió. Tot plegat, en definitiva, per fer reviure una data molt assenyalada que, de ben segur, tornarà a resorgir amb la força usual. 


Autor: Redacció


#girona #santjordi #covid19


#girona #santjordi #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...