Notícies més llegides




La Selva


Sant Hilari Sacalm

Una Ruta literària 'virtual' a Sant Hilari per commemorar una atípica Diada de Sant Jordi

La Selva  -  19/04/2020  -  11:29

L'Ajuntament de Sant Hilari acosta la ruta literària a la ciutadania per celebrar un Sant Jordi en ple confinament




Sant Hilari ofereix, entre d'altres, una ruta pel municipi que recorre diversos indrets de la vila relacionats amb un text o un autor concret. A cada lloc hi trobem un codi QR que enllaça amb un vídeo que ens relaciona text i imatges amb el mateix indret.

Aquesta setmana de confinament celebrarem un Sant Jordi (Dia Internacional del llibre) ben atípic i per commemorar-lo des de casa, l'ajuntament penjarem cada dia a les xarxes socials, l'enllaç a un dels 8 vídeos que conformen "Una ruta literària". D'aquesta manera i des del sofà podrem seguir l'itinerari i saber una mica més dels 8 punts que conformen la ruta.

Què és "una ruta literària"?
Aquesta ruta permet aproximar-se i conèixer l'origen del text o la relació de l'escriptor amb l'entorn, ja sigui com a font d'inspiració.

Per altra banda, vol ser un merescut homenatge a tots aquells qui han escrit sobre Sant Hilari, donant així a conèixer la nostra vila i permetent-nos, avui, poder comprendre com ha esdevingut la població que actualment coneixem.

S'anomena, precisament, Una Ruta Literària, per l'enorme quantitat de textos que hi ha en referència a la nostra vila, tots de gran importància, i la ruta només n'és una petita selecció. Per tant, l'homenatge que simbolitza la ruta, ha de recaure en els autors dels textos que avui seran protagonistes si no que volem fer-lo extensiu a tots aquells que han escrit sobre el nostre poble així com a tots aquells qui han contribuït a recollir, editar i en definitiva donar a conèixer aquests textos.

Estem parlant de noms com: Víctor Balaguer, Santiago Rusiñol, Francesc Carreres i Candi, Jacint Verdaguer, Anton Busquets i Punset, Àngel Guimerà, Prudenci Bertrana pels seus escrits, i d'altres tan importants o més com: Josep Ximeno, Frederic Culí, Xavi Clos, Vernedes, Francesc Danés, Antoni Pladevall, Àngel Serradesanferm, Fina Duran...

L'inici de la ruta és a pocs metres de l'església, perquè aquest també va ser el lloc on va néixer Sant Hilari com a poble, és on es van construir les primeres cases que serien les primeres pedres del poble que avui tots coneixem i que ha servit d'inspiració per tots aquests autors que es mereixen un lloc a la història local.

Ara però, la realitat fa que hem de gaudir d'aquesta ruta des del confinament, esperant fer-ho ben aviat enmig del nostre privilegiat entorn.


Autor: Redacció


#santjordi #santhilari


#santjordi #santhilari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...