Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Aquest dimarts ha començat el repartiment de mascaretes a l'Estació de BUS i a l'Estació de RENFE de Blanes

La Selva  -  14/04/2020  -  08:23

Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes ha coordinat la distribució que continuarà demà dimecres pels treballadors de serveis no essencials que s'estan incorporant a la feina


Repartiment de mascaretes a Blanes

Repartiment de mascaretes a Blanes



A les sis del matí d'aquest dimarts ha començat el repartiment de mascaretes per protegir-se de la COVID-19 que s'estan lliurant als treballadors i treballadores de serveis no essencials que des d'avui s'estan incorporant a la feina i agafen transport públic. Sota coordinació de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, aquest matí s'ha repartit aquest material de protecció a l'Estació d'Autobusos de La Plantera-Els Pins, i a l'Estació de Tren.

Val a dir que en aquest darrer indret el repartiment s'ha estat fent al vestíbul de l'estació, ja que la validació del tiquet l'han de fer tant els viatgers que pugen al tren en sentit Girona, com els qui han d'agafar un autobús-llançadora per poder continuar Maresme a vall. S'han encarregat de repartir les mascaretes una desena de persones: voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut de l'Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa, i agents cívics adscrits a la Policia Local de Blanes.

Coordinació de Protecció Civil de Blanes per a la distribució

Els ha lliurat les mascaretes perquè recíprocament les repartissin entre els viatgers, a raó de una per a cadascuna de les persones, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy. Prèviament les havia recollit a l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra de Blanes, que cobreix la Selva Litoral Demà dimecres també es farà una nova jornada de repartiment de mascaretes, de nou des de les 6 del matí fins a mig matí.

A la demarcació gironina el repartiment, a banda de Blanes, també s'està fent en dues altres localitats més: Girona i Figueres, i en total es distribuiran 150.000 mascaretes. A Catalunya s'han escollit un centenar de punts repartits arreu del país, en tots aquells indrets on s'ha previst que hi haurà més afluència de persones que vagin a reballar i facin ús del transport públic. El repartiment s'ha fet amb el suport d'agents de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d'Esquadra.

Pautes per al Repartiment de Mascaretes

Les persones que s'han encarregat de distribuir les mascaretes també en duien una de posada, igual que un altre dels elements més bàsics de protecció: els guants. Els han facilitat la mascareta agafant-la per la goma o bé les han atansat als viatgers perquè l'agafessin directament de la bossa o la capça sense tocar-ne la resta en cap moment per no contaminar.

En alguns casos també s'ha hagut d'explicar com manipular-la, ja que cal agafar-la sempre per les gomes sense tocar la part que va a la boca, identificant la part interna –la que està en contacte amb la boca- de l'externa, que normalment sol ser de color blau o verda per diferenciar. També cal ajustar al nas la peça superior de la mascareta, i comprovar que també tapi fins al mentó.


Autor: Redacció


#blanes #mascaretes


#blanes #mascaretes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...