Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

+Besalú-ERC demana “fer pinya” a l’Ajuntament per donar respostes a les necessitats de tothom

Besalú, Vila Comtal  -  05/04/2020  -  20:58

El líder del grup a l'oposició, Alfred Cairó, agraeix a l'equip de govern que hagi tingut en compte "la majoria" de les mesures que els van fer arribar per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19


Alfred Cairó

Alfred Cairó



A finals d’aquesta setmana l’Ajuntament de Besalú va comunicar que està treballant per adoptar un paquet de mesures econòmiques i fiscals que tinguin per objectiu mitigar els durs efectes de la pandèmia de la Covid-19 en el teixit comercial i empresarial del municipi, així com en el conjunt global de la ciutadania. Una acció que contempla, com a eix central, l’allargament del període de pagament d’impostos municipals, però que també conté altres ajudes, com ara la targeta moneder, la simplificació del tràmit per oferir el servei de productes a domicili per part de bars, restaurants i botigues d’alimentació o l’increment de recursos per a la promoció dels sectors del comerç, la restauració, el turisme i els serveis un cop acabi la pandèmia, entre altres. 

Aquest paquet de mesures ha estat celebrat per +Besalú-ERC, formació actualment a l’oposició en el consistori de la vila comtal. En aquest sentit, el grup apunta que el passat 19 de març, el quart dia d’estat d’alarma, va enviar a l’equip de govern local un llistat de propostes amb 32 mesures concretes, moltes de les quals han estat afegides al document final. “La unitat d’acció en temps de crisi és imprescindible i per això agraïm al grup de govern que ens hagin escoltat i hagin incorporat les nostres propostes”, ha detallat la formació a través d’un comunicat, on també recorda que cal formalitzar el decret d’alcaldia per tal de poder oficialitzar les mesures. “Altrament, no tindran efecte real”, assenyalen.

Junta de portaveus

D’altra banda, el grup també indica que el passat divendres, 3 d’abril, es va celebrar una junta de portaveus -“a petició nostra”, puntualitzen- en la qual es va repassar la proposta de la formació republicana, i on es van consensuar les mesures que poc després l’Ajuntament va comunicar a través dels seus comptes a les xarxes socials. 

Segons explica el cap de la formació besaluenca, Alfred Cairó, “des de l’inici de l’estat d’alarma el nostre grup es va posar a disposició de l’alcalde i el seu equip de govern. En contacte amb l’alcalde, ens va fer saber que el dia 19 tenien previst fer una reunió del seu equip per decidir mesures per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 i, per això, el 18 de març, a la nit, vam entrar al registre telemàtic de l’Ajuntament la nostra proposta amb 32 mesures concretes perquè poguessin disposar-ne o les poguessin afegir a les seves”.

“En la reunió de portaveus que vam tenir amb la tinent d’alcalde Fina Surina vam coincidir que el moment és molt crític i que les conseqüències per l’economia de les persones de Besalú seran greus. És per això que vam estar d’acord que l’Ajuntament ha de poder ser el seu suport, i també vam coincidir que la tan negativa situació econòmica de l’Ajuntament ens pot jugar en contra”, detalla Cairó, que en aquest sentit afegeix: “En el proper ple s’ha de portar a aprovació la liquidació del pressupost del 2019 i el resultat deixa clar que els números són molt dolents: un romanent de tresoreria negatiu de gairebé un milió d’euros del 2019 és un indicador molt clar de la situació tan complicada amb la qual haurem d’afrontar aquest 2020”. “Malgrat tot, vam estar d’acord que des dels dos grups farem els esforços necessaris per poder tenir accés a qualsevol font de finançament que sigui possible, unes ajudes que permetin a l’Ajuntament estar al costat dels vilatans i les vilatanes en aquesta crisi”.

Ajuts pel lloguer

Pel que fa a les mesures proposades, des de +Besalú-ERC assenyalen que l’equip de govern n’ha tingut en compte “la majoria”. “Les que no hi són, entenem que s’aniran articulant i incorporant a mesura que siguin necessàries”, apunta Cairó. Entre aquestes, el portaveu de l’oposició assenyala una mesura “per donar suport o intermediació entre llogaters i arrendadors de locals i naus comercials, perquè aquells negocis que puguin demostrar pèrdues puguin veure alleugerit el cost del lloguer”. “I també cal prioritzar l’ajuda social, especialment per aquelles famílies que hagin vist minvats els seus ingressos”, subratlla.

“També vam proposar la reducció o flexibilització de taxes, com la de l’aigua, la d’escombraries i altres taxes i preus públics, però sabem, perquè així ens ho va comunicar la senyora Surina, que s’actuarà cas a cas de la mà dels serveis socials”, agrega Cairó.

La unitat, una prioritat

“En moments de crisi hem de fer pinya, perquè la gent de Besalú ens necessitarà units. La diversitat d’opinions i polítiques que tenim en aquest context han de tenir un efecte sinèrgic que doni com a resultat que el retorn després de la crisi sigui el més amable i suau possible per a tothom”, conclou el líder del grup a l’oposició.


Autor: Redacció


#besalu #erc #covid19


#besalu #erc #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...