Notícies més llegides




Salut


Barcelona

Barcelona suma dos Pavellons Salut per atendre pacients amb la COVID-19

Salut  -  04/04/2020  -  20:34

Amb aquests dos nous espais, el Consorci Sanitari de Barcelona haurà habilitat 3 pavellons en 10 dies per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària




Aquest cap de setmana s'han enllestit les tasques d'adequació de dos Pavellons de Salut més. D'una banda, demà es podrà començar a atendre pacients al Pavelló Salut habilitat al Centre Esportiu Municipal Guinardó, que servirà per ampliar la capacitat d'hospitalizació de l'Hospital de Sant Pau. L'espai acollirà fins a un centenar de pacients estables, que porten ja 5 o més dies hospitalitzats.

El Pavelló es considera una planta més de l'Hospital de Sant Pau i es troba a dos minuts a peu. S'organitza en 6 sales de fins a 16 llits i disposa d'un dipòsit d'oxigen, sales autònomes, dutxes i espai pensat per poder treballar en les mateixes condicions que una sala de l'Hospital.

També s'han acabat les tasques per habilitar el centre esportiu Claror Marítim com a extensió de l'Hospital del Mar. El nou espai, adjacent a l'hospital, té dues unitats: una per a pacients greus amb la Covid-19 i l'altra per a pacients en rehabilitació intensiva.

El Claror Marítim permetrà acollir 72 pacients dividits en 2 seccions diferents de 36 llits, que funcionaran com a plantes d'hospitalització convencionals. Disposa de circuits separats amb consideració de zones netes i brutes per evitar el risc de contagis, així com tots els serveis necessaris per al seu funcionament. A banda dels treballs d'habilitació, s'ha habilitat un passadís de comunicació cobert entre l'Hospital del Mar i el pavelló a través del pati interior del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), un camí de només 1 minut per traslladar els pacients.

Un dels trets característics d'aquest espai és que acollirà pacients a punt de rebre l'alta. Per aquest motiu, es treballarà de forma especial, amb el suport de dos fisioterapeutes del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, aspectes de rehabilitació i força muscular, amb especial atenció a la musculatura respiratòria.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han visitat aquest matí els dos nous espais acompanyades de la gerent de cada centre sanitari, Gemma Craywinckel, de l'Hospital de Sant Pau, i Olga Pané, de l'Hospital del Mar.

Amb aquest dos nous Pavellons Salut, el Consorci Sanitari de Barcelona -format per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona- haurà medicalitzat 3 pavellons esportius en només 10 dies per destensar els hospitals de la ciutat durant l'actual emergència sanitària. Diumenge passat es va posar en marxa al CEM Olímpics Vall d'Hebron com a ampliació de l'Hospital de la Vall d'Hebron, amb capacitat per 132 pacients.

D'altra banda, l'Oficina Tècnica Pavelló Salut treballa ja en l'adequació del recinte de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) en un espai per l'Hospital Clínic que podria allotjar més de 200 pacients. L'espai estarà enllestit i a disposició de l'hospital al llarg de la setmana vinent. De moment, l'Hospital Clínic utilitza un hotel medicalitzat, el Catalonia Barcelona Plaza, on poden atendre fins a 300 pacients.

Bombers de Barcelona, amb el suport de Metges sense Fronteres, han fet tasques d'adequació per medicalitzar centres esportius i hotels de la ciutat. Un cop acabats, Bombers de Barcelona són els encarregats de transportar pacients, material mèdic i medicaments, mentre que Catsalut s'encarrega de la gestió del personal sanitari i del criteri assistencial. D'altra banda, els equips de sistemes d'informació dels hospitals, l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona i el CTTI de la Generalitat permeten que els quatre pavellons disposin de connectivitat tecnològica amb les històries clíniques hospitalàries, així com wifi ciutadà pels malalts ingressats.


Autor: Redacció


#barcelona #covid19


#barcelona #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...