Notícies més llegides



Andorra


Andorra

El Govern amplia l’accés a les ajudes a autònoms i a empreses

Andorra  -  30/03/2020  -  22:21

En tots els casos, per poder gaudir dels ajuts previstos els interessats hauran de fer una declaració autoresponsable que justifiqui la suspensió de l’activitat




D’altra banda, el ministre Portaveu ha explicat que avui s’ha publicat al Butlletí Oficial del Principat (BOPA) un nou Decret que fa ajustaments en l’aplicació de la Llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia SARS-CoV2. Aquest Decret amplia l’accés a les ajudes que contempla la normativa a tots aquells autònoms o empreses que, tot i no estar obligats a tancar l’establiment per llei, per ser activitats essencials o per establir torns de guàrdia o permanències i han patit en realitat els efectes d’un tancament total i, per tant, poden acollir-se als ajuts.

Així doncs, s’ha realitzat aquest decret per tal que aquests autònoms i empresaris puguin gaudir de les mateixes ajudes previstes per als que van ser obligats a suspendre les seves activitats. En tots els casos, per poder gaudir dels ajuts previstos els interessats hauran de fer una declaració autoresponsable que justifiqui la suspensió de l’activitat, que el Govern està treballant i estarà disponible en les pròximes hores.

En el mateix document el sol·licitant ha d’acceptar el compromís d’aportar les dades econòmiques o la documentació bancària necessària perquè l’administració faci les comprovacions escaients i accedir a la reducció o suspensió de les cotitzacions de la CASS; les reduccions en les tarifes elèctriques i dels preus de les telecomunicacions d’Andorra Telecom i FEDA, així com als descomptes en el lloguer de locals comercials.


Autor: Redacció


#andorra #coronavirus


#andorra #coronavirus





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...