Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Voluntaris de Besalú creen pantalles de protecció sanitàries amb una impressora 3D

Besalú, Vila Comtal  -  29/03/2020  -  17:37

Les primeres s'han destinat a la residència geriàtrica Edat 3




Un grup de voluntaris de Besalú està creant pantalles de protecció sanitàries amb una impressora 3D. La iniciativa, explica la regidora Goretti Blanch, neix d'un grup de joves del poble que volien posar el seu gra de sorra en la lluita contra la pandèmia i, seguint l'exemple d'altres col·lectius com el que hi ha a Olot, s'han animat a produir viseres protectores per ajudar els centres sociosanitaris i sanitaris de la comarca.

"Van demanar suport a l'Ajuntament, a l'institut escola per la impressora i al Consell Local per la República, perquè s'ha creat una xarxa de consells que s'ajuden a trobar material, programes i eines per a la fabricació", explica Blanch.

Fa tres dies que imprimeixen i la primera dotzena de pantalles s'ha entregat avui a la residència geriàtrica Edat 3 de la vila comtal, però preveuen fer-ne per altres centres de la comarca que també en necessitin, atesa la gran demanda d'elements de protecció que hi ha arreu per evitar nous contagis pel coronavirus.

Per a facilitar-los la feina, l'Ajuntament de Besalú ha cedit les instal·lacions del pavelló municipal per a la producció d'aquestes pantalles i instal·lar-hi la impressora de l'institut escola Salvador Vilarrasa. "Estan seguint totes les mesures per garantir que són segures i preveuen fer-ne unes tretze al dia, tot suma en aquesta situació", explica l'edil.

No són l'únic grup del poble que treballa en l'elaboració d'elements protectors per evitar la propagació de la pandèmia, ja que una quinzena de voluntàries també confecciona des de fa dies mascaretes de tela i bates per abastir els comerços que continuen oberts i la residència Edat 3.


Autor: Redacció


#besalu #pantallesproteccio


#besalu #pantallesproteccio





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...