Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Prop de 3.000 mascaretes de protecció confeccionades per voluntàries i voluntaris a Castelló d'Empúries

Alt Empordà  -  29/03/2020  -  14:51

El treball en cadena del voluntariat, les donacions de particulars i de les empreses Robin Hat i La Murtra SL i la col·laboració desinteressada de la bugaderia La Lavandería, han fet possible donar resposta a la petició del CAP del municipi




Dijous 19 de març, quan es prenia consciència que estàvem en plena crisis de la pandèmia del Coronavirus, el Departament de Salut de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries va rebre un missatge del CAP del municipi que advertia de l'abast de la situació i de la necessitat de tenir el material adequat, com les mascaretes de protecció que fa dies que s'han esgotat.

Des del mateix centre assistencial es va suggerir si hi hauria la possibilitat d'aconseguir, mitjançant la col·laboració de la CIUTADANIA, la confecció d'aquestes mascaretes de protecció. Immediatament l'engranatge de la col·laboració ciutadana es va engegar a partir de la crida a les xarxes socials que es va fer des de l'Ajuntament. Divendres 20 de març al matí, es va rebre una allau de trucades per fer donació dels llençols de cotó 100%, material bàsic per a la confecció de les mascaretes, per part de gent d'arreu de l'Empordà i també més de 40 voluntàries i voluntaris que s'oferien a cosir les mascaretes seguint el patró que ens van fer arribar des del mateix CAP.

La producció ja era un fet i la cadena de treball ja estava organitzada: uns/es cosien, uns/es posaven el material i d'altres feien el transport i l'abastiment per tots els racons del municipi.

Aquest mateix dilluns també vàrem rebre una donació de 2.500 teles ja tallades d'una empresa de Rubí que es dedica a fer casquets quirúrgics, Robin Hat, a punt per cosir. Al mateix temps, una altra empresa, La Murtra SL, ens va regalar milers de gomes per posar a les mascaretes. Amb aquest material la producció va ser més senzilla i la distribució entre el voluntariat més eficaç.

Ahir dissabte, després de 5 dies de producció frenètica, més de 1.000 mascaretes van passar per la bugaderia La Lavandería, del sector aeroclub d'Empuriabrava, on les van rentar a 90º. En aquests moments, les mascaretes ja estan distribuïdes entre la major part de les farmàcies del nostre municipi on es poden anar a buscar. També se n'ha fet arribar a la Residència Toribi Duran i demà dilluns, a primera hora, s'entregaran al CAP les que necessitin. Són mascaretes individuals i reutilitzables. En total es calcula que se'n faran unes 3.000 que s'aniran acabant de confeccionar els propers dies. De moment però, ja tenim les primeres.

Des de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries es vol donar les gràcies tant als particulars com a les empreses que ho han fet possible.


Autor: Redacció


#castello #mascaretas


#castello #mascaretas





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...