Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

CaixaBank amplia fins a setembre la moratòria per a les hipoteques dels afectats pel COVID-19

+ Notícies  -  27/03/2020  -  14:23

El procediment pot realitzar-se 100% online, sense necessitat de desplaçar-se a les oficines operatives, i el bloqueig preventiu de la quota és immediat


Caixabank

Caixabank



CaixaBank ha decidit ampliar fins a setembre la moratòria hipotecària per als afectats pel COVID-19, amb l'objectiu de contribuir a la millora de l'economia familiar de tots els seus clients en situació vulnerable. L'operativa online de CaixaBank ja permet realitzar la sol·licitud tant a treballadors com empresaris autònoms que hagin perdut la seva feina o patit una caiguda en les seves vendes de més del 40%. La distribució per al pagament de les quotes prorrogades es comunicarà als clients la setmana vinent.

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, compta amb una quota de mercat del 15,9% en el crèdit destinat a habitatge, i una penetració en el segment d'autònoms del 33,5%.

El Reial decret llei 8/2020 de 17 de març, en el qual es publiquen les mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, detalla tant els requisits com la documentació necessària per a acreditar la situació de vulnerabilitat i tenir accés a la moratòria hipotecària:

  • El conjunt d'ingressos mensuals de la unitat familiar no pot superar tres vegades el IPREM mensual (1.613,52 €). Aquesta xifra pot veure's ampliada pels fills a càrrec, persones grans o persones amb discapacitat.
  • La quota hipotecària més despeses i subministraments bàsics ha de ser superior o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.
  • També pot sol·licitar-se la moratòria si a conseqüència de la situació d'emergència sanitària la càrrega hipotecària ha augmentat més d'un 30% sobre la renda familiar.

Documentació a aportar

Per a poder tenir accés a aquesta moratòria hipotecària els treballadors per compte d'altri hauran de presentar el certificat de desocupació en el qual figuri el subsidi rebut, en cas de trobar-se en situació d'atur, i la declaració responsable de les persones que figurin en la hipoteca en la qual declaren el compliment dels requisits.

En el cas de treballadors autònoms, serà necessari signar la declaració responsable i per a aquells que cessin en la seva activitat, el certificat de cessament d'activitat expedit per l'Agència Tributària (AEAT) o l'organisme competent en la comunitat autònoma, a més de la mateixa declaració responsable.

Sense necessitat de sortir de casa

CaixaBank ha implementat un sistema 100% online perquè els sol·licitants de la moratòria no necessitin desplaçar-se a les oficines en cas que necessitin sol·licitar l'ajornament. D'aquesta manera es contribueix a complir les normes de confinament decretades per les autoritats sanitàries, i a la protecció dels empleats de l'entitat que es troben treballant en les oficines.

Per a realitzar el procés només cal entrar en la pàgina web www.caixabank.com/moratoriahipotecaria, emplenar el formulari i adjuntar els documents necessaris, responent a l'e-mail de confirmació de sol·licitud.

A més, si el client tingués qualsevol dubte sobre el procediment, pot contactar telefònicament o a través dels diferents canals d'informació a Internet de CaixaBank.

Només en el cas de tractar-se d'una causa de força major s’ha d’acudir a l'oficina, guardant les mesures de protecció necessàries com la màscara, guants i distància de seguretat. CaixaBank té presència en el 100% de les ciutats amb més de 10.000 habitants, en el 94% dels municipis que superen els 5.000 habitants, i és l'única entitat financera en 229 localitats del país.

Per a aquells clients que no compleixin els criteris d'accés referits en l'RD 8/20, s'habilitarà una solució personalitzada, estudiant cas a cas, per a poder així adoptar les mesures oportunes per a pal·liar la seva situació.

Aquesta nova mesura s'emmarca dins de la iniciativa #AmbTuMésQueMai posada en marxa per CaixaBank per a estar al costat dels seus clients, accionistes, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus. A més de l'ampliació de la moratòria hipotecària, l'avançament de les pensions i els 25.000 milions en una línia de préstecs preconcedits per a pimes i autònoms, les dues últimes decisions del banc han estat unir-se al costat de les entitats integrades en la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) per a no cobrar comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma, i la pujada de vint a cinquanta euros el topall per a no haver d'introduir el pin en els pagaments amb targeta, evitant tot contacte amb superfícies físiques gràcies a la tecnologia contactless.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...